Okončan Partizanov niz loših rezultata, Lalatovićeva Mladost poražena u Lučanima

Okončan Partizanov niz loših rezultata, Lalatovićeva Mladost poražena u Lučanima

Fudbaleri Partizana savladali su ekipu Mladosti u Lučanima rezulatom 3:1 u okviru 10. kola Superlige Srbije.

Partizan je posle dva remija i dva poraza upisao pobedu u Superligi. Crno-bele je predvodio pomoćnik doskorašnjeg trenera Aleksandra Stanojevića, Branko Vukašinović.

Duel u Lučanima bio je otvoren od početka, timovi su sporadično napadali, a prvu šansu imao je domaći tim u sedmom minutu, ali je Nikola Ćirković loše reagovao, odnosno Nihad Mujakić izbacio loptu s gol linije. 

Partizan je u nastavku zaigrao angažovanije i konkretnije u ofanzivi što se odrazilo i na rezultat. Posle centaršuta Nikole Antića iz desnog ugla u 12. minutu, Mihajlo Ilić je iskoristio nesporazum u odbrani domaće ekipe i s pet metara savladao Sašu Stamenkovića.

Odgovor Mladosti je bio bez konretnih akcija, uglavnom su se napadi završavali ispred šesnaesterca gostiju. U jednoj od akcija crno-belih u 25. minutu, posle izlaska ekipe iz Lučana iz defanzive, Stefan Kovač je osetio trenutak i odlično uposlio Đorđa Jovanovića koji je poslao loptu s desne u suprotnu stranu gola i doneo veliku radost saigračima i navijačima Partizana.

U završnici prvog dela, viđena je izuzetno otvorena igra timova. Prednjačili su gosti, prvo je Gajas Zahid u 40. pogodio stativu, a četiri minuta potom je Ibrahim Zubairu dobro reagovao, namestio se na udarac s šesnaesteak metara i gađao ka golu, ali pogodio je prečku.

Mladost je smanjila rezultatski zaostatak posle penala. Mujakić je neoprezno startovao nad Ognjenom Krsmanovićem, a sudija Nenad Minaković pokazao na belu tačku. Precizan je bio Aleksandar Pejović.

U nastavku meča, Partizan je bio bolji tim, kontrolisao je igru i diktirao ritam.

Odlično fudbalsko umeće demostrirao je Kovač u 57. minutu meča. Namestio se na desnoj strani i sa ivice šesnaesterca gađao dalji ugao, Stamenković je bio nemoćan i vezni fudbaler crno-belih je postavio konačan rezulta. Pre ove akcije, Nemanja Trifunović je pogodio prečku, posle kontre četiri na dva.

Na golu Partizana, standardni Aleksandar Jovanović je briljirao u procenama i intervencijama, ali i insistiranjem kod defanzivaca da s pažnjom prate kretnju protivničkih fudbalera.

Partizan je posle osam utakmica bez pobede u svim takmičenjima, konačno upisao trijumf, s druge strane, Mladost je doživela poraz posle pet uzastopnih pobeda u Superligi Srbije.