Navas donosi pobedu Sevilji, Puado vodi Espanjol do trijumfa dok Ajoze Perez nastavlja sjajnu formu

Navas donosi pobedu Sevilji, Puado vodi Espanjol do trijumfa dok Ajoze Perez nastavlja sjajnu formu

Hesus Navas postigao je odlučujući gol u 23. minutu i doneo Sevilji prvu pobedu u španskoj ligi ove sezone, pobedivši Hetafe sa 1:0 na domaćem terenu. Ovaj 38-godišnji krilni bek, koji je osvojio Evropsko prvenstvo sa Španijom ovog leta, nastavlja da igra ključnu ulogu u timu pre nego što se povuče iz klupskog takmičenja krajem 2024. godine. Njegov gol je ublažio pritisak na novog trenera Fransiska Garsiju Pimijentu, dok je defanzivac Markao zamenjen u prvom poluvremenu zbog udarca u glavu.

U drugom meču, Javi Puado je briljirao za Espanjol postigavši het-trik u pobedi nad Alavesom sa 3-2. Puado je otvorio rezultat u 21. minutu, zatim ponovo pogodio glavom u 56. minuti i na kraju realizovao penal za konačnih 3-2. Ova pobeda je druga uzastopna za klub iz Barselone koji se vratio u Primeru nakon prošle sezone u drugoj ligi.

Ajoze Perez je takođe bio junak u svojoj utakmici, postigavši gol u kasnim trenucima za pobedu Viljareala od 2-1 protiv Majorke. To je bio njegov treći gol u pet utakmica otkako je prešao iz Real Betisa u Viljareal ovog leta.

Kasnije tokom dana, Real Madrid je putovao u goste Real Sosijedadu u nastavku španske lige.