Odermat osvaja prvu titulu u superveleslalomu

Odermat osvaja prvu titulu u superveleslalomu

Marko Odermat je uspeo da osvoji superveleslalom u nedelju u Aspenu i osvoji svoju prvu titulu u ovoj disciplini, upisavši istoriju kao jedini skijaš koji je osvojio pet superveleslalom u jednoj muškoj sezoni, piše Rojters.

Zaostajajući nakon prvog intervala vremena, švajcarski brzičar je okrenuo prekidač i prešao ciljnu liniju za jedan minut i 6,80 sekundi, 0,05 sekundi ispred Nemca Andreasa Sandera sa Norvežaninom Aleksanderom Aamodt Kildeom na trećem.

„Nisam znao da će to biti rekord, tako da je to zaista lepo“, rekao je Odermat.

„Pet pobeda u jednoj sezoni je prilično kul, a obezbediti svet pre finala je još bolje.

Ljubazni 25-godišnjak sa tečnim stilom skijanja rekao je da je njegov pristup u trci bio da jednostavno uživa u prilici.

„Samo želim da se zabavljam sve vreme i radim na tome“, rekao je.

„Nisam brojao bodove na startu za svet, samo sam želeo da uživam u trci. Bilo je to stvarno kul brdo za super-G, zaista lepa staza. Bio sam uzbuđen što sam trkao i želeo sam da pokažem sve od sebe.“

Odermat je pobedio u pet od sedam superveleslalom trka u kojima se takmičio ove sezone, a jedna je ostala do kraja.

Sa devet pobeda u više disciplina ove sezone, on je takođe vodeći u ukupnom plasmanu Svetskog kupa.

Idući direktno za Odermattom, veteran Sander je osvojio svoj prvi podijum u karijeri na Svetskom kupu nakon 180 startova.

„Zaista sam srećan što sam postigao ovaj veliki cilj“, rekao je Sander.

Kilde, koji je u subotu osvojio svoju drugu uzastopnu titulu u spustu u sezoni, dobro je počeo u nedelju, ali se mučio da održi ravnotežu, a širok okret ga je primorao da se zadovolji trećim, 0,34 sekunde iza Odermata.

„Obožavam da se trkam ovde“, rekao je Kilde. „Volim tok brda, jedan je od lakših, rekao bih, ali to je više zbog snega. Ovde je lepo skijati.“