Odbojkaši Srbije ubedljivo nadigrali Poljsku u Ligi nacija

Odbojkaši Srbije ubedljivo nadigrali Poljsku u Ligi nacija

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Poljske sa 3:0 (25:21,25:19,25:14) u četvrtoj utakmici prvog vikenda Lige nacija i došla do skora od druge pobede i dva poraza u dosadašnjem delu takmičenja. Izabranici Igora Kolakovića su trenutno sedmi na tabeli sa šest osvojenih bodova.

Odbojkaši Srbije su samouvereno ušli u meč i od samog početka preuzeli inicijativu i vođstvo a Poljaci su uspeli samo u jednom trenutku da dođu do izjednačenja na 18:18 ali potom u finišu nije bilo dileme o osvajanju prvog seta.

To je bio i ključni deo meča jer potom u nastavku Poljaci nisu uspevali da se vrate u meč i pruže adekvatniji otpor za igru raspoloženim odbojkašima Srbije koji su meč vodili ka sigurnoj i ubedljicoj pobedi.

Selekcija Sebije prvu fazu nadmetanja završava na sedmom mestu tabele sa šest bodova koliko imaju i selekcije Holandije, Italije i Brazila.

Srbija će se tokom druge sednice u Roterdamu sastati sa SAD, Nemačkom, Italijom i Holandijom. U Holandiji će igrati i Poljska, Iran i Kina.

Srbija će u Anahajmu igrati tokom treće sedmice protiv Argentine, Kube, Francuske i Bugarske. U SAD će, pored domaćina, biti i Iran i Nemačka.

Liga nacija je na programu od šestog juna do devetog jula, a finalni turnir je od 19. do 23. jula u Gdanjsku.

Na drugom turniru Lige nacija Orlovi će za rivale imati Ameriku, Nemačku, Italiju i Holandiju, a na trećem će protivnici biti Argentina, Kuba, Francuska i Bugarska. Završni turnir na kome igra osam reprezentacija na programu je od 19. do 23. jula u Gdanjsku u Poljskoj.