Odbojkaši Srbije sa Japanom u meču odluke

Odbojkaši Srbije sa Japanom u meču odluke

Odbojkaška selekcija Srbije igra protiv tima Japana, domaćina kvalifikacionog turnira, utakmicu petog kola grupe B u kvalifikacijama za Olimpiske igre u Parizu. Duel počinje u 12.25.

Izabranici Igora Kolakovića trenutno su na trećem mestu tabele i imaju 9 bodova koliko ima i selekcija Japana koja je četvrta, pa je ovaj meč praktično odlučujući za oba tima.

Pobednik duela zadržađe šanse da u nastavku kvalifikacija konkuriše selekcijama Slovenije i SAD koje su trenutno na prvom i drugom mestu tabele grupe B.

Samo dve prvoplasirane ekipe na kraju turnira obezbediće plasman na Olimpijske igre u Parizu.

Selekcija Srbije je ubedljivom pobedom nad Finskom sa 3:0 (25:21, 25:22, 25:22) nastavila pobedničku seriju od tri trijunfa načinjenu posle jedinog poraza od selekcije Turske sa 3:1 (22:25, 25:20, 14:25, 20:25)  na samom startu kvalifikacija.

Domaći teren i verovatno pune tribine su velika prednost selekcije Japana ali „orlovi“ samouvereno ulaze u ovaj duel, a selektor Igor Kolaković je već istakao da je timu za plasman na Olimpijske igre neophodno da trijumfuje do kraja kvalifikacija. 

Na drugoj strani i selekcija Japana je pretrpela iznenađujući poraz od selekcije Egipta sa 3:2 u drugom kolu kvalifikacija.