Odbojkaši Srbije poraženi i od Argentine

Odbojkaši Srbije poraženi i od Argentine

Odbojkaši Srbije poraženi su od selekcije Argentine sa 3:2 (28:26, 25:18, 18:25, 22:25, 15:13) u trećem meču na turniru Lige nacija u Otavi. Posle dva sata i 20 minuta vrlo ravnopravne igre Argentinci su u taj-brejku došli do pobede.

Oba tima su odlično počela meč, pa je prvi set ušao u neizvesnu završnicu u kojoj su Argentinci bili za nijansu koncentrisaniji i posle 28:26 došli do vođstva u setovima.

Gaučosi su u narednom setu pojačali tempo i znatno lagše došli do vođstva od 2:0 u setovima ali se Orlovi u nastavku vraćaju u igru i uspevaju da načine preokret za izjednačenje i uvod meča u neizvesnu završnicu.

I u odlučujućem setu bilo je neizvesno do same završnice u kojoj su Argentinci došli do prve šanse za pobedu i uspeli da je realizuju.

U timu Srbije najefikasniji je bio Dražen Luburić sa 25 poena, Pavle Perić je postigao 13, a Marko Podraščanin 11. Naš najiskusniji as je posebno bio zapažen na bloku – šest poena. Nedeljković je stao na devet, a Kujundžić i Ivović na sedam.

U timu Argentine najefikasniji je bio Lima sa 22 postignuta poena.

Uprkos drugom uzastopnom porazu srpski tim je i dalje u borbi za plasman na FIVB-a listi koji vodi na Olimpijske igre u Parizu, ali je preed ljima ultimatum pobeda u narednim mečevima.

Na zatvaranju drugog turnira Orlovi će u Otavi odmeriti snage sa domaćinom Kanadom u noći između nedelje i ponedeljka tačno u ponoć.

Odlučujuće utakmice Srbija će imati tokom poslednje sedmice u Ljubljani. Tamo će rivali biti Kuba, Turska, Poljska i Slovenija. Posle duela sa Kanadom biće jasnije i u kakvoj je Kolakovićev tim situaciji pred četiri poslednja obračuna.

Naš glavni konkurent za poslednju olimpijsku kartu selekcija Kube tokom poslednje nedelje igraće sa Srbijom, Slovenijom, Bugarskom i Poljskom.