Odbojkaši Srbije nadomak Olimpijskih igara posle trijumfa nad Turskom

Odbojkaši Srbije nadomak Olimpijskih igara posle trijumfa nad Turskom

Odbojkaši Srbije savladali su Tursku 3:1, po setovima 20:25, 25:19, 25:23, 25.21 u drugoj utakmici trećeg turnira Lige nacija u Ljubljani. Nakon ovog trijumfa Srbija je blizu plasmanu na Olimpijske igre u Parizu.

Sribja je u prethodnom meču pobedila Kubu, direktnog konkurenta za odlazak u Pariz. Ovoga puta, trijumfom nad Turskom izabranici selektora Igora Kolakovića nadomak su plasmana na Olimpijske igre.

Srbija je loše počela meč, veliki broj grešaka rezultirao je gubitkom seta. U nastavku meča, ekipa selektora Kolakovića je igrala ofanzivnije i organizovanije, te je stigla do izjednačenja. Odbojkaši Srbije su napravili potom i preokret i stigli do važnog trijumfa.

U timu Srbije najefikasniji bio je Dražen Luburić sa 24 poena, od toga je 19 osvojio iz napada. Sledio ga je Miran Kujundžić sa 19, a potom i Marko Ivović sa 15 poena. Kod Turaka istakao se Kan Gurbuz sa 22 poena.

Odbojkaši Srbije će u subotu u 16.30 igrati protiv Poljske, a u nedelju od 20.30 sa Slovenijom, nakon čega će biti i konačan presek na Svetskoj rang listi.

Zbog toga što je Srbija odigrala četiri seta, dobila je još 3,5 boda za rang listu, i sada ima 260, prvi pratilac Kuba ima 251,69. Kubanci će u narednom kolu igrati protiv Poljske 23. juna od 13.00.