Odbojkaši Srbije igraju protiv Francuske na startu Igara u Parizu

Odbojkaši Srbije igraju protiv Francuske na startu Igara u Parizu

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije igraće 28. jula od 17 časova protiv Francuske u prvom kolu grupe A na Olimpijskim igrama u Parizu, saopštio je Odbojkaški savez Srbije. U grupi A suparnici srpskim odbojkašima su još selekcije Slovenije i Kanade.

Odbojkaši Francuske su aktuelni olimpijski šampioni i put ka odbrani titule počinju sa odbojkašima Srbije.

Odbojkaši Srbije će u drugom kolu 30. jula od 17 sati igrati protiv Slovenije. Poslednje kolo je na programu trećeg avgusta, a Srbija će se od 21 čas sastati sa Kanadom.

U grupi B će igrati Poljska, Egipat, Brazil i Italija, dok se u grupi C nalaze Japan, Nemačka, Argentina i SAD.

Plasman u četvrtfinale Olimpijskih igara izboriće po dve prvoplasirane reprezentacije iz tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Po završetku takmičenja po grupama, napraviće se tabela osam selekcija koje su se plasirale u četvrtfinale, na osnovu rezultata u grupama, da bi se dobio raspored četvrtfinalnih utakmica, odnosno projektovanog polufinala.

Prilikom određivanja tabele, prva tri mesta će pripasti pobednicima grupa na osnovu njihovih rezultata, pa zatim tri drugoplasirane reprezentacije po istim kriterijumima, i na kraju dve najbolje trećeplasirane selekcije.

Na osnovu tabele, u četvrtfinalu će igrati najuspešniji pobednik grupe i druga najbolja trećeplasirana selekcija i tako redom.

Utakmice na olimpijskom odbojkaškom turniru biće odigrane u dvorani „Južni Pariz 1“ u pariskom 15. arondismanu. Olimpijski turnir u konkurenciji odbojkaša biće odigran od 27. jula do 10. avgusta.