Odbojkaši Srbije bez završnog turnira Lige nacije – poraz od Slovenije nakon pet setova

Odbojkaši Srbije bez završnog turnira Lige nacije – poraz od Slovenije nakon pet setova

Odbojkaši Srbije izgubili su u poslednjem kolu regularnog dela Lige nacije od Slovenije sa 3:2, pa neće igrati na završnom turniru tog takmičenja. Zahvaljujući pobedi Poljske nad Kubom, odbojkaška reprezentacija Srbije obezbedila je učešće na Olimpijskim igrama u Parizu.

Odbojkaška reprezentacija Srbije neće igrati na završnom turniru Lige nacija pošto je u meču poslednjeg kola regularnog toka takmičenja poražena od Slovenije rezultatom 2:3 (13:25, 27:25, 14:25, 25:22, 12:15).

Odbojkaši Srbije su ranije danas obezbedili plasman na Olimpijske igre posle poraza Kube od Poljske, ali su imali motiv protiv Slovenije jer su pobedom 3:0 ili 3:1 mogli do plasmana na završni turnir Lige nacija. 

Srbija je veoma loše odigrala prvi set, ali je u drugom uspela da se vrati i posle velike drame iskoristi treću set loptu. 

Treći set je ponovo lako pripao Slovencima, da bi u četvrtom izabranici Igora Kolakovića ponovi uspeli da podignu nivo igre i dođu do odlučujućeg seta.  U njemu je ipak Slovenija imala više koncentracije i tako stigla do pobede.