Obradović o novoj sezoni u Evroligi: Partizan i Zvezda mogu mnogo

Obradović o novoj sezoni u Evroligi: Partizan i Zvezda mogu mnogo

Trener Partizana Željko Obradović je pričao o novoj sezoni u Evroligi, a najtorfejniji stručnjak je pričao koliko mogu srpski klubovi u elitnom košarkaškom takmičenju.

“Ja mislim da i Zvezda i Partizan mogu mnogo. Nikakvu dilemu nemam u tom smislu. Ni Zvezda, ni Partizan nemaju prava od TV prenosa, pa moramo da platimo da bismo igrali Evroligu. Jedan dobar igrač košta milion-dva miliona evra, a jedan igrač može da vam promeni sezonu.

Ali, najveći budžeti nisu uvek presudni. Ne osvajaju titule uvek timovi sa najvećim budžetima. I u tom smislu smatram da i Zvezda i Partizan mogu mnogo“, rekao je Obradović.

Na dodatno pitanje voditeljke kako se priča da je ranije trenirao ekipe sa najvežim budžetima, Obradović je odgovorio:

“Ja sam samo jedne godine trenirao tim sa najvećim budžetom, ali nikad posle toga. To je priča koja se priča, ali to nije tako. Kad ponovite jednu laž mnogo puta, a da ne pričam o propagandi, i tako dalje…  Nemam ja nikakav problem sa tim, lako se uđe na sajt i pogleda“.

Ono gde je Partizan u prednosti u odnosu na ostale rivale u Evroligi jeste broj navijača koji dolazi na njegove utakmice.

“Ovo takmičenje je fenomenalno, gde igra svak sa svakim, ali naši navijači ne kupuju karte zbog protivnika, nego zbog nas. To je ono što je najvažnije“, izjavio je Obradović.