Obradović: Lesor i Zagorac se ne osećaju dobro, protiv FMP želim fer-plej

Obradović: Lesor i Zagorac se ne osećaju dobro, protiv FMP želim fer-plej

Košarkaši beogradskog Partizana plasirali su se u petak u polufinale Kupa Radivoja Koraća pobedom nad Borcem iz Zemuna, timom koji se takmiči u drugom rangu srpkog košarkaškog sistema. Posle više nego ubedljive pobede trener crno-belih Željko Obradović najavio je predstojeći duel sa FMP Železnikom i apelovao da se na tom duelu navija sportski.

Partizan je na kraju utakmice imao ogromna 53 poena prednosti.

„Čestitam Borcu na ostvarenom uspehu u prvom delu takmičenja, što su osvojili trofej i što su se plasirali na završni turnir. Kup je specifično takmičenje i uvek traži da budeš na maksimumu koncentracije i motivacije. Očigledno je bilo da su momci iz Borca bili izuzetno motivisani i napravili su nam problem u prvoj četvrtini i jednom delu druge, posebno sa pik en pop igrom, gde su njihove četvorke i petice od 30 poena ubacile 23. Kada smo to uspeli da rešimo, utakmica je dobila drugu sliku. Ostaje da se analizira ovaj meč i da se pripremimo za sledeći. Matijas Lesor nije igrao jer se nije osećao dobro, kao ni Rade Zagorac koji je bio na klupi, ali nije mogao da igra“, izjavio je Željko Obradović .

„Uvek je dobro kada imate navijače uz sebe, zna se šta su navijači Partizana i koliko mogu da ponesu ekipu. Želeo bih da i protiv FMP bude sjajna atmosfera, fer-plej i sportski. Igrali smo protiv ekipe FMP pre sedam dana izuzetno zanimljivu utakmicu, pobednik je odlučen tek u finišu. Poznajemo se, znamo da je to ekipa koja ima kvalitet. To je polufinale u koje svi ulaze sa najvećim motivom. Na nama je da shvatimo da moramo da igramo na maksimalnom mogućem nivou. Znamo sve njihove mane, kao što i oni znaju naše. Znamo i vrline, kao i oni naše“, kazao je devetostruki osvajač Evrolige.

Partizanu će protivnik u borbi za finale u subotu uveče biti ekipa FMP, koja je eliminisala Borac iz Čačka. U drugom polufinalu sastaju se branilac titule Crvena zvezda i Mega.