Đoković pobedio Herberta u prvom kolu Rolan Garosa

Đoković pobedio Herberta u prvom kolu Rolan Garosa

Na početku Otvorenog prvenstva Francuske, Novak Đoković je ostvario pobedu u prvom kolu protiv Pjera-Huga Herberta rezultatom 6-4, 7-6 (3), 6-4. Iako je pobeda bila značajna, Đokoviću je i dalje potreban napredak kako bi ostvario svoje ambiciozne ciljeve.

Sezona je bila izazovna za Đokovića, koji se još uvek bori da ostvari svoj cilj da postane prvi teniser u istoriji sa 25 grend slem titula. Iako je trostruki osvajač titule na Rolan Garosu, Đoković je stigao u Pariz bez osvojenog turnira ove godine, što je bio dodatni pritisak na njega.

Na konferenciji za novinare, Đoković je opisao svoj pristup turniru kao „mala očekivanja i velike nade“, ali istakao je da mu je osvajanje titule jedini zadovoljavajući ishod.

Iako je pobedio Herberta, Đoković je delovao nervozno u nekim trenucima meča, dok je domaća publika pokušavala da podrži Herberta. Ipak, Đoković je uspeo da kontroliše meč i zabeleži važnu pobedu.

Sledeći protivnik Đokovića u drugom kolu biće Roberto Karbales Baena iz Španije. Uzbuđenje na Otvorenom prvenstvu Francuske nastavlja se, a pobede su ostvarili i drugi poznati igrači poput Kaspera Ruda, Arine Sabalenka i Elene Ribakine.

Đokovićeva pobeda u prvom kolu postavlja ga na putu ka ostvarenju svojih ciljeva na ovom turniru, dok se borba za grend slem titulu nastavlja.