Novak Đoković u sedmom finalu Rolan Garosa, Alkaraz nemoćan protiv Srbina i grčeva

Novak Đoković u sedmom finalu Rolan Garosa, Alkaraz nemoćan protiv Srbina i grčeva

Novak Đoković se plasirao u sedmo finale Rolan Garosa u karijeri pobedom nad prvim teniserom sveta Karlosom Alkarazom sa 3:1 u setovima (6:3, 5:7, 6:1, 6:1). Ubedljivom trijumfu srpskog tenisera doprineli su i problemi sa grčevima Alkaraza u desnoj nozi na startu trećeg seta, koji su doveli do velikog pada u igri mladog tenisera.

Novak Đoković će imati priliku da treći put osvoji Rolan Garos, rekordni 23. grend slem u 34. finalu najvećih teniskih turnira.

Prva dva seta prošla su u znaku velike borbe da velemajstora, jednog u nastajanju, drugog zlatnim slovima upisanog u istoriju belog sporta.

Đoković je u prvom setu držao brejk prednosti, standardno i rutinski s njegove strane. 

Oba tenisera tokom drugog seta nisu prepuštali svoje servise protivniku sve do osmog gema, pre kog je Novak zatražio medicinski tajm-aut. Alkaraz je iskoristio priliku i došao do brejka za 5:3. Novak ne bi bio takav šampion da nije našao priliku da se vrati na spektakularan način. Sprečio je tri Alkarazove brejk i set lopte u sedestom gemu, nanizao pet poena i izborio egal. Španac ipak uzvraća i osvaja drugi set.

Posle drugog gema u trećem setu Alkaraz se žalio na probleme sa grčevima. Prilikom poslednjem poena je osetio bol i uhvatio se za desnu nogu. Nije imao pravo na medicinski tajm-aut, uzeo ga je, što ga je koštalo gema, koji je predat Novaku.

Španac nije mogao da se osloni na tu nogu, stajao je umestu do kraja seta, a Đoković je bez velike muke došao do prednosti od 2-1.

Nakon pauze između setova i odlaska u svlačionicu, videlo se da se Karlos nešto bolje kreće, međutim, nedovoljno. Verovatno su mladalački žar i borba bili jači u njemu nego što je telo moglo da izdrži.

Ovo je takođe 20. pobeda Novaka Đokovića na grend slemovima.

Protivnik Đokoviću u finalu biće pobednik duela Kasper Rud-Aleksandar Zverev.