Novak u četvrtfinalu ATP turnira u Astani

Novak u četvrtfinalu ATP turnira u Astani

Novak Đoković je u četvrtfinalu ATP turnira u Astani jer je savladao Botika Van De Zandšulpa u dva seta 6:3 i 6:1. Duel je trajao tek sat i deset minuta igre.

Baš u doba dana kada treba da stavite da se kuva ručak Novak Đoković je igrao svoj drugi meč na ATP turniru u Astani. I kuvanje ručka će trajati verovatno još malo jer je Novak svoj posao završio brže nego što je potrebno jednom prosečnom obroku da se završi.

Dobio je Botika Van De Zandšlupa 6:3 i 6:1 i to u duelu u kom je održao čas tenisa Holanđaninu koji nije ni malo naivan rival.

Na prvi brejk u ovom duelu čekalo se do šestog gema. Novak je pre toga inače imao malih problema jer je raskrvario palac desne ruke, ali je posle kratke medicinske pomoći odmah oduzeo servis rivalu. Potom je i spasio jednu brejk loptu, ali je brzo overio brejk za 5:2.

U drugom setu je bilo još manje problema za sedmog igrača sveta koji je poveo 5:1, tada se suočio sa još jednom brejk loptom koju je lako spasio, ali je odmah zatim napravio još jedan brejk za 6:1.

„Servis mi je dobro funkcionisao posebno kada je trebalo da se izvučem iz problema. U drugom setu sam bolje čitao njegov servis, on je odličan igrač kada ima vremena može da bude nezgodan i probao sam da mu oduzmem to vreme“, rekao je Đoković posle meča.

Naredni rival srpskog tenisera u Kazahstanu će biti Karen Hačanov koji je dobio Marina Čilića 2:1.