Nova himna za novi format Lige šampiona

Nova himna za novi format Lige šampiona

Uefa je predstavila novu verziju himne Lige šampiona za sezonu 2024/2025, s obzirom na činjenicu da najkvalitetnije kontinentalno takmičenje menja format.

Odigrano je prvo kolo plej-ofa u kvalifikacijama za Ligu šampiona. 14 timova bori se za popunjavanje još sedam mesta u grupnoj fazi takmičenja. 

Korisnici na društvenim mrežama primetili su promenu prilikom intoniranja himne Lige šampiona, koja se ogleda u izmenama melodije. Tekst pesme nije modifikovan, ali pesma ima brži ritam.

Himnu Lige šampiona, kompozitora Tonija Britena, peva hor Akademije Svetog Martina, na tri Uefina službena jezika: engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Kada je reč o promeni formata, prilikom žreba svaki tim će dobiti osam protivnika i igraće četiri utakmice na strani i isti broj na svom terenu. Svaki bod, će biti veoma bitan, jer će odlučivati koji će timovi nastaviti eliminacionu fazu. Protivnici će biti birani na osnovu četiri po jačini „šešira“, a svaki tim će dobiti po dva rivala iz svakog od njih.

Osam najboljih klubova u ligaškom delu takmičenja obezbediće plasman u osminu finala, dok će preostalih 16 ekipa igrati baraž za popunu preostalih osam mesta. Timovi koji se nađu od 25. do 36. pozicije završiće takmičenje.