„Nova era“ Dortmunda počinje pobedom od 4-1 u Kupu Nemačke u Sahinovom debiju

„Nova era“ Dortmunda počinje pobedom od 4-1 u Kupu Nemačke u Sahinovom debiju

Nuri Sahin je imao uspešan debi kao trener Borusije Dortmund, vodeći svoj tim do ubedljive pobede od 4-1 nad četvrtoligašem Feniks Libekom u prvom kolu Kupa Nemačke. Sahin, bivši igrač Dortmunda i dosadašnji pomoćnik trenera Edina Terzića, unapređen je na poziciju glavnog trenera nakon Terzićeve ostavke.

Nova pojačanja Borusije, Paskal Gros, Valdemar Anton, Jan Kouto i Maksimilijan Bejer, takođe su se predstavila u ovom meču. Gros je već u trećem minutu izveo korner, što je omogućilo Antonu da postigne prvi pogodak. Emre Can je realizovao penal u 31. minutu, a Gros je asistirao Julijanu Brandtu za treći gol pre poluvremena.

Iako je američki defanzivac Obina Iloka uspeo da smanji prednost Dortmunda, Jan Kouto je asistirao Žilijenu Duranvilu za četvrti gol u 62. minutu, čime je Dortmund osigurao plasman u narednu rundu.

Pored Borusije Dortmund, u dalji tok takmičenja plasirali su se i Union Berlin, Frajburg, Borusija Menhengladbah, Lajpcig, kao i prošlosezonski finalista Kajzerslautern. Bajern Minhen je prethodnog dana obezbedio prolaz u drugo kolo pobedom od 4-0 nad Ulmom, dok će Bajer Leverkuzen i Štutgart odmeriti snage u Superkupu Nemačke kasnije u subotu.