Drama na Kupu Francuske: Tuluz izbačen nakon penala, Marsej ispao u napetom raspucavanju

Drama na Kupu Francuske: Tuluz izbačen nakon penala, Marsej ispao u napetom raspucavanju

Uzbudljiva nedelja u osmini finala Kupa Francuske donela je iznenađenja i neizvesnost, dok su neki od favorita doživeli eliminaciju. Nosilac Kupa Francuske, Tuluz, doživeo je mučan poraz u dugotrajnom izvođenju penala od trećeligaša Ruana.

U istom tonu, Marsej je takođe završio u raspucavanju, gde je izgubio od Rena rezultatom 9-8. Kapiten Marseja, Samjuel Žigo, je nervozno pogodio prečku, otvarajući put 18-godišnjem defanzivcu Mahamadou Nagidi, koji je odveo Ren dalje sa preciznim udarcem.

Utakmica između Rena i Marseja završena je rezultatom 1-1, a Marsej je poslednji put osvojio Kup Francuske 1989. godine. U drugoj dramatičnoj utakmici, Tuluz je morao čekati izjednačujući gol tokom povrede da bi na kraju izgubio u raspucavanju 12-11 protiv Ruana.

U drugim susretima osmine finala, Rems je izgubio od trećeligaša Sošoa nakon penala, dok je Strazbur, pod vođstvom trenera Patrika Vijeire, pobedio Klermon rezultatom 3-1. Lil je ostvario tesnu pobedu od 1-0 protiv četvrtoligaša Racing Club-a, dok je Le Havr slavio sa 1-0 protiv trećeligaša Šatora.

U subotu su se u četvrtfinale plasirali i Pari Sen Žermen i Nica, iako je meč Nica bio obeležen nasiljem publike. Kup Francuske nastavlja pružati uzbuđenje i neizvesnost dok se timovi bore za prestižnu nagradu.