F1: Lando Noris osvaja pol poziciju na Velikoj nagradi SAD-a

F1: Lando Noris osvaja pol poziciju na Velikoj nagradi SAD-a

Lando Noris izrazio je oduševljenje zbog osvajanja pol pozicije na Velikoj nagradi SAD-a nakon, kako je rekao, „prelepog kruga“, ali je priznao da je imao i „sreće“ jer Maks Ferštapen i Karlos Sainz nisu mogli da poboljšaju svoje vreme zbog dvostrukih žutih zastava.

Ferštapen je postavio najbrže vreme u Q1 i Q2, ali je Noris ostvario impresivan krug u prvim vožnjama Q3, osiguravši sebi privremenu pol poziciju. Na svojoj drugoj vožnji nije uspeo da poboljša vreme, pre nego što je Džordž Rasel doživeo udes u 19. krivini, što je dovelo do žutih zastava i usporavanja vozača, uključujući Ferštapen.

Razmišljajući o krugu kojim je osvojio pol poziciju s vremenom 1:32.330, Noris je rekao: „To je bio prelep krug. Nisam mogao mnogo brže od toga. Znate kad uradite krug i pomislite da će biti teško poboljšati ga, ali dao sam sve od sebe. To je bilo sve što je bilo potrebno.“

„Bili smo u zaostatku gotovo čitav vikend. Nismo imali tempo Ferarija ili Red Bula, pa sam morao da uradim nešto posebno, i danas sam to uspeo. Sjajan krug i lep način da započnemo trku sutra.“

Nakon uzbudljivog sprinta na stazi Circuit of The Americas, Noris je upitan da li mu je bilo teško prebaciti se iz jednog događaja u drugi.

„Ovde jeste, jer je ovo brza staza,“ objasnio je Noris. „Ovo je jedna od onih staza gde iznutra mislite: ‘ovo je brzo’, i uzbudljivo je, daje vam dobar osećaj. Neravna je i brza, posebno Sektor 1, pa vam stavi osmeh na lice, a završiti kao najbrži stavi vam još veći osmeh.

„Težak dan, težak vikend za nas, ali dosta smo promenili. Pregledali smo sve što smo mogli i napravili smo poboljšanja. Možda nismo bili najbrži automobil danas. Karlos je rekao da će ići brže, Maks je takođe trebao biti brži, tako da sam imao sreće i prihvatiću to.“

Noris je završio sprint trku na trećem mestu, nakon što ga je Sainz prestigao u poslednjem krugu zbog problema s degradacijom guma kod McLarena.

Upitan da li veruje da su rešili problem s gumama pred trku u nedelju, Noris je odgovorio: „Pa, nadam se! Teško je, uradiću domaći. Već smo napravili neke promene da bismo to poboljšali, ali vreme će pokazati.

„Radićemo naporno, do sada smo odradili dobar posao. Pol pozicija je tu, ali sutra nas čeka teška trka.“