Njukasl savladao Vimbldon i obezbedio meč protiv Čelsija u Liga kupu

Njukasl savladao Vimbldon i obezbedio meč protiv Čelsija u Liga kupu

Njukasl je u utorak ostvario pobedu od 1-0 protiv četvrtoligaša AFC Vimbldon, čime se plasirao u četvrto kolo Liga kupa Engleske i obezbedio meč protiv Čelsija.

Jedini gol na utakmici postigao je Fabian Šar, koji je hladnokrvno realizovao penal u nadoknadi vremena prvog poluvremena, donoseći timu pobedu koja je bila značajno ubedljivija nego što rezultat sugeriše.

Ova utakmica odigrana je nedelju dana nakon što je prvobitno trebala da se igra, a njen termin je morao biti promenjen zbog poplava koje su izazvale ozbiljna oštećenja na terenu stadiona Cherri Red Records u Vimbldonu.

Na stadionu Sent Džejms Park bilo je prisutno 51.739 gledalaca, koji su uživali u preuređenoj utakmici. Menadžer Njukasla, Edi Hau, odlučio je da napravi osam izmena u timu koji je odigrao subotnji remi 1-1 sa Mančester Sitijem u Premijer ligi. Šar je bio jedan od igrača koji su zadržani u timu i iskoristio je priliku iz jedanaesterca nakon što je odbrambeni igrač Vimbldona, Džo Pigot, faulirao Migela Almirona u šesnaestercu.