Njukasl pobedio Sanderlend, Bornmut i Brajton prošli u sledeći krug FA kupa

Njukasl pobedio Sanderlend, Bornmut i Brajton prošli u sledeći krug FA kupa

Fudbalski klub Njukasl ostvario je ubedljivu pobedu nad lokalnim rivalom Sanderlendom sa 3:0 u FA kupu. Aleksandar Isak bio je junak utakmice postigavši dva gola, dok je autogol Dana Balarda doneo prednost Njukaslu u prvom poluvremenu. Ova pobeda predstavlja važan trenutak za Njukasl, koji se nadaju da će je iskoristiti kao podstrek za preokret u sezoni.

Bornmut je izborio preokret protiv Kvins Park Rendžersa, pobedivši ih sa 3:2. Markus Tavernije, Kifer Mur i Džastin Klujvert postigli su golove za Bornmut nakon što su bili u zaostatku od 2:0.

Brajton je takođe prošao u sledeći krug, pobedivši Stouk sa 4:2. Žo Pedra bio je strelac dva gola za Brajton, dok su autogol Jana Pola van Hekea, Pervis Estupinan i Luis Dank doneli pobedu njihovom timu.

Šefild junajted je ostvario ubedljivu pobedu od 4:0 protiv Gilingema, uz po dva gola Vilijama Osule i Džejmsa Mekitija. Ova pobeda predstavlja retki trenutak radosti za Šefild junajted koji se bori za ispadanje.

Lester je prošao dalje, pobedivši Milvol sa 3:2. Ovaj klub, koji je osvojio FA kup 2021. godine, trenutno uživa u uspešnoj sezoni nakon povratka u drugu ligu.

Mejdston, tim koji nije u ligi, ostvario je pobedu od 1:0 protiv trećeligaša Stivenidža zahvaljujući golu Sema Korna iz penala.

U drugim utakmicama, Istli je remizirao 1:1 protiv Njuporta, dok je Votford pobedio Česterfild sa 2:1, postigavši odlučujući gol u petom minutu nadoknade vremena.