Nigerijski vezista Uče postigao je gol u svom debiju u španskoj ligi kada je Hetafe remizirao 1-1 sa Atletik Bilbaom

Nigerijski vezista Uče postigao je gol u svom debiju u španskoj ligi kada je Hetafe remizirao 1-1 sa Atletik Bilbaom

Nigerijski vezista Kristantus Uče postigao je izvanredan gol u svom debiju za Hetafe u španskoj La Ligi, koji se odigrao u četvrtak na dan otvaranja sezone. Uče, koji je pre samo dve godine igrao u petoj ligi španskog fudbala, pokazao je zapanjujuću formu kada je snažno udario glavom sa bele tačke nakon kornera u 64. minutu i pomogao Hetafeu da izjednači rezultat na 1-1 protiv Atletik Bilbaa.

„Osećam se tako dobro“, rekao je 21-godišnji Nigerijac. „Zabiti gol u mom debiju je neverovatno. Zaista sam srećan.“

Pre nego što je stigao u Hetafe, Uče je igrao za petoligaški klub Moralo, a zatim je prešao u trećeligaša Seuti za transfer od 800 evra (sada 877 dolara) prošle godine. Njegov brz uspon u španskom fudbalu je zaista impresivan.

Atletik Bilbao, koji je branilac titule Kupa Kralja i jedan od favorita za vrh tabele ove sezone, otvorio je gol na svom stadionu San Mames preko Oihana Sanseta u 27. minutu.

U drugom značajnom meču, Đirona, koja je prošle sezone iznenadila završivši na trećem mestu, otvorila je sezonu nerešenim rezultatom 1-1 kod Real Betisa. Gabriel Misehoui postigao je izjednačujući gol za Đironu u 72. minutu, nakon što je Marc Bartra doveo Betis u vođstvo u šestom minutu.

Đirona će se suočiti s izazovima u pokušaju da ponovi uspeh od prošle sezone, nakon odlaska ključnih igrača poput Artema Dovbika, Aleika Garsije, Savinja, Erika Garsije i Jana Kuta.

Betis, koji je prošle sezone završio na sedmom mestu, takođe izlazi iz dobre forme i očekuje se da će se ove sezone boriti za visoke pozicije.

Branilac titule Real Madrid, koji je sada ojačan Kilijanom Mbapeom, otvoriće sezonu u nedelju na Majorci. Barselona će igrati u subotu protiv Valensije, dok će Atletiko Madrid gostovati Viljarealu u ponedeljak.