Nica pobedila Klermon sa 1:0 i zauzela prvo mesto u francuskoj ligi

Nica pobedila Klermon sa 1:0 i zauzela prvo mesto u francuskoj ligi

Nica, 27. oktobar 2023. – Nica se popela na vrh francuske Ligue 1 nakon što je Hišam Budaui postigao ključni gol za pobedu od 1:0 protiv Klermona na gostovanju.

Alžirski vezista, Budaui, je postigao odlučujući gol u 73. minutu ubacivanjem lopte u mrežu, produživši tako niz neporaženih mečeva njihovog kluba u francuskoj ligi.

Ovo je četvrta pobeda Nice sa rezultatom 1:0 u poslednjih pet ligaških utakmica, pokazujući njihovu sposobnost da ostvaruju tesne pobede. U prvom poluvremenu, Gaetan Laborde je imao priliku da poveća prednost gostiju iz penala, ali nije uspeo da realizuje šansu.

Nica je uspela da prestigne rivala sa južne obale, Monako, koji se trenutno nalazi na drugom mestu sa dva boda manje. Monako ima šansu da povrati vodeću poziciju u nedelju kada se suoči sa Lilom.

Nica će svoj sledeći meč igrati kao gost protiv Rena 5. novembra, dok će se Klermon suočiti sa Strazburom takođe 5. novembra. Klermon se trenutno bori na 17. mestu tabele u konkurenciji od 18 ekipa i ima samo jednu pobedu u devet odigranih utakmica.