Đoković u polufinalu Australijan opena

Đoković u polufinalu Australijan opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković savladao je Tejlora Frica 3:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:2, 6:3 u četvrtfinalu Australijan opena. Đoković će igrati 11. polufinale u karijeri u Melburnu.

Odličan meč Novaka Đokovića za 11 polufinale na Australijan openu. 

Jeste srpski teniser izgubio set, ali mora se priznati da je Fric danas odigrao sjajan meč. 

Pokazao je zube Amerikanac već u prvom gemu meča koji je ujedno bio i najduži u meču. Spasao je Fric tri brejk lopte u uvodnom gemu i nagovestio da se neće lako predati protiv najboljeg igrača svih vremena. 

Nizale su se brejk šanse za Novaka, bilo ih je čak čak osam do kraja devetog gema, ali Đoković nije uspeo da ih realizuje i oduzme servis protvniku. 

Propuštene prilike dovele su do toga da Đoković mora da spasava dve set lopte pri rezultatu 6:5, ali kako to obično biva, Novak je bio najbolji kada je najpotrebnije. 

Izborio je popularni Nole taj-brejk u kojem je odigrao fenomenalno.

Trinaesti gem počeo je „poklonom“ Frica koji je promašio zicer na mrezi, nastavilo se snažnim i preciznim servisima Đokovića, a praktično je set bio gotov nakon divnog pasinga po dijagonali za 6:1. Na kraju 7:3 za Novaka koji vodi sa 1:0 u setovima.  

Drugi set počinje brejkom Frica, a Novak je imao priliku da vrati zaostatak već u narednom gemu, ali je i ova prilika ostala neiskorišćena. 

Nizale su se šanse za Novaka da oduzme servis Amerikancu, bilo ih je čak sedam u drugom setu, ali smo na prvi brejk morali da sačekamo treći set. Sve to iskoristio je odlični Fric koji je otservirao za iznedačenje- 6:4. 

Uvodna dva seta trajala su gotovo dva sata i trideset minuta, i kada su mnogi pomislili da će se Tejlor Fric podići i odigrati još bolji tenis (što je gotovo nemoguće), Novak je umirio navijače Amerikanca i odligrao perfektno. 

Već u drugom gemu napravio je Novak brejk, iskoristivši tek šesnestu priliku da oduzme servis Fricu. Servirao je Đoković perfektno u trećem delu, napravio samo jednu grešku uz 14 direktno osvojenih poena. 

Odličan tenis gledali smo i u četvrtom setu. Kao i u svakom od prethodnih delova meča Novak je prvi stizao do brejk prilika, ali Fric u drugom gemu uspeva da odbije prvi nalet najboljeg u istoriji i sačuva svoj servis i pored toga što je popularni Nole riternirao fantastično. 

Kada je Novak napravio brejk za 4:2 bilo je jasno da se bliži kraj. Kraj koji je 12. teniser sveta uspeo da odloži vrativši brejk za 4:3. 

Međutim, već u narednom gemu Novak ponovo oduzima servis protivniku, i to bez izgubljenog poena. Već u narednom videli smo Novaka sa podignutim rukama na rod Lejver areni ge će za dva dana igrati svoje 11 polufinale. 

Svaki put kada je najbolji u istoriji našao među četiri najbolja stizao je i do titule na prvom grend slemu sezone.

Protivnik Novaka Đokovića u meču za finale biće bolji iz duela Siner- Rubljov.