Neredi na tribinama, krvavi dresovi, crveni karton – Argentina na „Marakani“ ispisala istoriju

Neredi na tribinama, krvavi dresovi, crveni karton – Argentina na „Marakani“ ispisala istoriju

Fudbaleri Argentine savladali su Brazil 1:0 na „Marakani“ i naneli „kariokama“ prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo na domaćem terenu u istoriji. Pre utakmice incidenti, na terenu prava fudbalska tuča, Otamendi strelac istorijskog gola za svetskog šampiona.

Utakmice između Brazila i Argentine uvek su posebne, a u 111. međusobnom duelu ispisana je istorija – svetski prvak odneo je pobedu sa „Marakane“.

Golom Nikolasa Otamendija u 63. minutu, Brazil je doživeo prvi poraz u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, otkad se kotrlja bubamara.

Bio je to i treći uzastopni poraz „karioka“ u kvalifikacijama za Mundijal 2026. godine.

Početak utakmice na „Marakani“ kasnio je pola sata, zbog tuče navijača i policije na tribinama, a Lionel Mesi je povukao saigrače u svlačionicu, dok se neredi ne smire.

Posle sukoba domaćih i gostujućih navijača umešala se brazilska policija koja je uletela na tribinu sa Argentincima, pa je morao da reaguje i golman „gaučosa“ Martinez.

A onda, u prvom poluvremenu – tuča se prenela na teren.

Krvavi dresovi, žuti kartoni, ništa od fudbala nismo videli od dve selekcije koji mnogi smatraju za najbolje na svetu.

U nastavku se fudbal igrao. Martinez je fantastično intervenisao posle akcije Žezusa i Martinelija, ali je posle kornera Lo Selsa, Otamendi glavom zatresao mrežu Alisona.

Nije moglo ni bez crvenog kartona, a zaradio ga je Žoeliton u 81. minutu, samo devet pošto je ušao u igru sa klupe.

Argentina je prva u južnoameričkim kvalifikacijama sa 15 bodova iz 6 mečeva, Brazil je posle niza poraza tek šesti sa 7 osvojenih bodova.