Francuska pobedila Gibraltar i održala savršen tempo u kvalifikacijama za Evro

Francuska pobedila Gibraltar i održala savršen tempo u kvalifikacijama za Evro

Francuska je zadržala savršen niz u kvalifikacionoj kampanji za Evropsko prvenstvo 2024. pošto je u petak pobedila Gibraltar sa 3:0 i osvojila prvo mesto u Grupi B.

Ekipa Didijea Dešana ostvarila je treću uzastopnu pobedu i prva u grupi sa devet bodova, tri ispred Grčke kojoj su domaćini u ponedeljak. Najslabijeplasirani Gibraltar će otputovati u Irsku, a obe ekipe žele da osvoje prve bodove.

Francuska je povela za tri minuta kada je vodeći strelac zemlje Oliver Žiru pogodio centaršut Kingslija Komana za njegov 54. međunarodni gol.

Napadač Milana je takođe postao treći igrač Francuske po broju utakmica, izjednačivši se sa Tjerijem Anrijem sa 123 nastupa.

Kapiten Kilijan Mbape je udvostručio vođstvo sa bele tačke pred poluvreme, a njegov pas u šesnaesterac u 78. minutu doveo je do autogola Ajmena Muelhija i povisio rezultat od 3:0.

Došli smo ovde da pobedimo, da budemo što efikasniji i dali smo samo tri gola, ali moglo je da bude pet ili šest“, rekao je trener Dešan.

„Mogli smo mnogo bolje, ali znamo da nas očekuje teža utakmica u ponedeljak… imaćemo prepun stadion. Učinićemo sve što možemo da završimo sezonu na visokom nivou“.