Nemačka u četvrtfinalu EURO 2024 nakon pobede nad Danskom

Nemačka u četvrtfinalu EURO 2024 nakon pobede nad Danskom

Reprezentacija Nemačke je sigurno ušla u četvrtfinale Evropskog prvenstva nakon ubedljive pobede nad Danskom rezultatom 2:0 u Dortmundu. Tim Julijana Nagelsmana je opravdao ulogu favorita i dominirao tokom većeg dela meča.

Iako se spekulisalo da bi Nemačka mogla zaigrati sa dvojicom klasičnih napadača, to se nije dogodilo, ali su ipak stvorili mnogo šansi u prvih deset minuta. Gol koji je postigao Šloterbeek nakon kornera u četvrtom minutu je poništen zbog faula Kimiha.

Meč je bio prekinut u 36. minutu zbog nevremena i munja, ali je nastavljen posle kratke pauze. U nastavku, Nemačka je povela golom Kaja Haverca sa bele tačke u 53. minutu, nakon što je Andersen igrao rukom u svom šesnaestercu. Džamal Musijala je u 68. minutu udvostručio prednost za domaćina.

Danska je imala svoje prilike, ali je gol Andersena u 48. minutu poništen zbog ofsajda nakon VAR pregleda. Nakon ovog poraza, danski tim završava svoj nastup na turniru.

U istom danu, Italijani su izbačeni iz takmičenja nakon poraza od Švajcarske rezultatom 0:2. Golove za Švajcarce postigli su Frojler i Vargas, dok će Italija sada gledati kako se odvija osmina finala između Engleske i Slovačke.

Nemačka sada čeka pobednika duela između Španije i Gruzije u četvrtfinalu, dok Švajcarska nastavlja svoj put na turniru.