Nejmar želi da ostane u Pari Sen Žermenu

Nejmar želi da ostane u Pari Sen Žermenu

Napadač Pari Sen Žermena Nejmar bi voleo da ostane u klubu ovog leta i dalje da je na njemu, što potvrđuju komentari koje je dao francuskoj štampi ovog vikenda.

PSŽ je trenutno u Japanu na svojoj predsezonskoj turneji i zabeležio je drugu pobedu na Dalekom istoku pobedom od 3-0 nad Uvara Redsima u subotu.

Kasnije tog popodneva, komentari koje je Nejmar dao AFP-u u Tokiju kružili su internetom, a Brazilac je izjavio da želi da ostane na Parku prinčeva.

„Niko mi iz kluba ništa nije rekao o planovima za moju budućnost, kako stvari stoje“, dodao je on.

„Ne znam kakve planove imaju za mene – želim da ostanem“, ponovio je Nejmar.

Izveštaji su ranije tvrdili da PSŽ želi da skine svoj svetski rekord, 222 miliona evra iz Barselone 2017. godine i da je Nejmar takođe bio spreman da pobegne od giganta koje podržava Katar zbog komentara predsednika Nasera ​​al-Kelaifija u medijima.

Ispitivan o potencijalnom odlasku Nejmara u tekućem letnjem prelaznom roku u nedavnom intervjuu za MARCA, Al-Khelaifi se uzdržao od pominjanja Nejmara po imenu, ali je naglasio da njegov klub kojim sada upravlja Kristof Galtijer želi „mlade, talentovane, posvećene igrače sa pobedničkim mentalitetom, ljudi koji žele da umru za ovu značku“.

„Želimo da budemo jači kolektivno, da igramo kao tim i da klub bude iznad svega“, nastavio je Al-Khelaifi, dodajući da će „neki doći, a neki otići“, ali da će pregovori ostati privatni.

Ranije ove nedelje je takođe rečeno da je Nejmar ponuđen šampionu Premijer lige Mančester sitiju koji ga je odbio. Ipak, njihov menadžer Pep Gvardiola je insistirao da izveštaji o tome nisu tačni.

„Tako mi je žao Parizijena, ali to nije istina“, protestovao je Gvardiola.

„Žao mi ih je jer su informacije koje su dobili lažne. Nejmar je neverovatan igrač i po mojim informacijama je fin momak.

„Neka se izrazi u Parizu. Siti svakog leta kupuje 150 igrača, a to nije tačno. Žao mi je Nejmara, naravno“, završio je Katalonac.

Sa ugovorom koji važi do 2027. godine, Nejmar bi trebalo da počne sezonu Lige 1 sa PSŽ-om 6. avgusta na gostovanju u Klermon Futu.