Srpski fudbaleri poraženi u Austriji

Srpski fudbaleri poraženi u Austriji

Bečka proba nije bila uspešna za srpski fudbalski tim, koji je doživeo poraz od Austrije u prvom od dva kontrolna meča pred početak Prvenstva Evrope. Na kraju, rezultat je bio 2:1 (2:1) u korist domaćina.

Nespremnost srpskog tima bila je očigledna od samog starta utakmice, što je rezultiralo očajnim početkom. Tim nije uspeo da pronađe formu i jasnu ideju kako da se nosi sa ozbiljnim izazovima pred sobom.

Selektor Dragan Stojković eksperimentisao je sa taktikom, ali nije uspeo da pronađe pravu formulu za uspeh. Problemi su se gomilali kako je utakmica odmicala, a Austrija je brzo iskoristila slabosti u odbrani Srbije, postigavši dva gola u prva tri minuta utakmice.

Iako je Stojković reagovao tokom utakmice, pokušavajući da promeni taktiku i povrati stabilnost, promena rezultata nije bilo. Tek nakon odmora, tim je pokazao nešto bolju igru, ali nije uspeo da izjednači rezultat.

Ovaj poraz samo je potvrdio trenutnu krizu u kojoj se nalazi reprezentacija Srbije, daleko od forme potrebne za takmičenje kao što je predstojeće Prvenstvo Evrope.

Naredni izazov za tim je provera u Švedskoj za četiri dana, nakon čega će se vratiti u Beograd. Potom, od utorka, 11. juna, srpski fudbaleri će biti u Nemačkoj, gde ih očekuju mečevi u grupi sa Engleskom, Danskom i Slovenijom. Prvi meč, protiv Engleske, na programu je 16. juna.