NBA izostavila Topića iz centra zbivanja zarad koledž zvezda

NBA izostavila Topića iz centra zbivanja zarad koledž zvezda

Košarkaš Crvene Zvezde Nikola Topić nije se našao među inicijalno pozvanim igračima koji će se naći u „Zelenoj sobi“ NBA drafta.

NBA liga je podelila „prvu rundu“ od 12 „rezervacija“, koje su dodeljene trojici Francuza i devetorici igrača koji su zablistali u NCAA konkurenciji.

One su upućene Zakariju Risašeu (Burg), Aleksu Saru (Pert), Ridu Šepardu (Kentaki), Matasu Buzelisu (Dži Liga – Ignajt), Stefonu Kaslu (Konektikat), Daltonu Kanektu (Tenesi), Tiđanu Salonu (Šole), Ronu Holandu (Ignajt), Kodiju VIlijamsu (Kolorado), Devinu Karteru (Providens), Džakobiju Volteru (Bejlor) i Donovanu Klinganu (Konektikat).

Očekuje se da tokom naredne sedmice NBA pusti naredni kontigent od 11 ili 12 ulaznica za „Zelenu sobu“ i da među pozvanima bude i Topić.

Nikola je u sredu u poseti San Antoniju – Sparsi imaju četvrti i osmi pik na draftu, dok je utorak proveo u Memfisu – koji ima pravo odabira sa devete pozicije, ali se spekuliše da bi mogao da napravi trejd sa Hjustonom i bira treći.

Plejmejker Zvezde se izuzetno kotira pred NBA draft, uprkos što je po povratku sa pozajmice iz Mege imao problema sa povredama. Nedavno je potvrđeno da je doživeo težak peh , a još nije tačno poznato koliko će oporavak trajati.

NBA draft je na programu 26. juna.

Opšte mišljenje je da će prvi izbor, koji je u rukama Atlanta Hoksa – biti uložen u krilo Burga Risašea. Topić je po svim predviđanjima bio u TOP10, ali bi najnovija dijagnoza mogla to da promeni.

Njegovi najveći konkurenti na poziciji plejmejkera su Šepard, Kasl i još jedan brucoš Kentakija – Rob Dilingem.