Napoli se vraća u Ligu šampiona

Napoli se vraća u Ligu šampiona

Napoli se ove nedelje vraća u akciju Lige šampiona na dobrom putu da ima izuzetnu sezonu u evropskom fudbalu i u čitavoj istoriji kluba.

Četvrtfinale evropskog klupskog takmičenja konačno mami Napoli, koji ima prednost od 2-0 iz prve utakmice pre nego što je u sredu ugostio Ajntraht iz Frankfurta na stadionu Dijego Armando Maradona.

Samo tri od 12 ekipa koje su ostale u takmičenju su na vrhu domaće lige — Napoli, Bajern Minhen i Benfika — a prednost od 18 bodova u Seriji A je daleko najdominantnija.

Real Madrid koji ugošćuje Liverpul sa vođstvom od 5-2 je glamurozna utakmica četiri revanša preostala u osmini finala, iako samo Madrid od tog legendarnog para ima toliko šanse za titulu domaće lige.

Napoli je siguran da će tek treći put u svojoj istoriji biti šampion Italije, prvi od 1990. godine, i prvi put bez Maradone u timu.

Ipak, čak ni sa ikonom Argentine, Napoli dva puta nije uspeo da prođe drugo kolo starog Evropskog kupa posle onih titula u Seriji A 1987. i 1990. godine.

Napoli se takođe nikada nije plasirao u osminu finala u eri Lige šampiona koja je počela 1992. godine. Izgleda da će se to promeniti u sredu.

To je takođe veliki korak za trenera veterana Napolija Lučana Spaletija, koji sa Romom nije vodio tim u četvrtfinale Lige šampiona od 2008. godine. Ovo je Spaletijev sedmi pokušaj od tada, ali njegov prvi sa Napolijem nakon što je promašio sa Romom, Zenitom iz Sankt Peterburga i Interom iz Milana.