Union Berlin izvlači remi protiv Napolija u Ligi šampiona

Union Berlin izvlači remi protiv Napolija u Ligi šampiona

Union Berlin uspeo je da izvuče remi od 1:1 protiv Napolija u Ligi šampiona, prekidanje niza od 12 uzastopnih poraza, ali to nije bilo dovoljno da ožive nade za prolazak u nokaut fazu.

Matteo Politano doveo je Napolitance u vođstvo u 39. minutu nakon dominantnog prvog poluvremena, pre nego što je Dejvid Fofana izjednačio za Union Berlin sedam minuta nakon početka drugog poluvremena.

Napoli sada zauzima drugo mesto u Grupi C sa sedam bodova, dva manje od lidera Real Madrida, koji će kasnije igrati protiv Brage. Union Berlin je na dnu grupe sa samo jednim bodom.

Iako nemaju šansu za prolazak dalje, i dalje mogu da se bore za treće mesto i kvalifikaciju za Ligu Evrope.

Kapiten Uniona, Kristofer Trimel, rekao je: „Ovo je zaista dobar osećaj. Što duže traje niz poraza, to više gubite samopouzdanje. To smo osećali.“

Domaći tim je od samog početka meča bio pod pritiskom, a golman Uniona, Frederik Ronou, uspešno je zaustavio udarac Pjotra Zielinskog u 17. minutu.

Union Berlin je imao priliku da povede u 25. minutu, ali je gol Natanovića glavom poništen nakon VAR pregleda zbog faula. Napoli je dominirao u posedu lopte u prvom poluvremenu sa čak 70%.

Napoli je stigao do vodstva pred kraj prvog poluvremena nakon što je odbijena lopta stigla do Mattea Politana, koji ju je poslao u mrežu golom glavom.

Union Berlin je pogodio stativu u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena iz slobodnog udarca Josipa Juranovića. Sedam minuta nakon početka drugog poluvremena, Union je izjednačio rezultat kada je Dejvid Fofana postigao gol glavom, šokirajući domaću publiku.

Napoli je imao mnogo više kornera od Uniona, ali nisu uspeli da ponovo pronađu put do mreže.