Lukaku blista u Napoliju dok Atalanta i dalje traži stabilnost

Lukaku blista u Napoliju dok Atalanta i dalje traži stabilnost

Napoli je nastavila svoj uzlet u italijanskoj ligi sa impresivnih 4-0 trijumfom protiv Kaljarija, zahvaljujući sjajnoj igri Romelua Lukakua, koji je postigao dva gola i pomogao svom timu da zabeleži treću uzastopnu pobedu.

Lukaku, koji se pridružio Napoliju ovog leta, vratio se u formu pod vodstvom trenera Antonija Kontea. Nakon što je Napoli izgubio prvi prvenstveni meč ove sezone, tim je sada u seriji od tri pobede uz devet postignutih golova i samo jedan primljen. Lukaku je postigao gol u 18. minutu i nastavio sa odličnim učinkom, dodajući još jedan gol u drugom poluvremenu. Napoli je takođe imao sjajnog Aleksu Mereta u golu, koji je izveo niz ključnih odbrana.

U drugom delu utakmice, Khvicha Kvaratskhelia je povećao prednost, a Lukaku je dodao još jedan gol nakon greške golmana Kaljarija Simonea Skafeta. Alessandro Buongiorno je postigao svoj prvi gol za Napoli u nadoknadi vremena.

Dok Napoli bilježi uspehe, Atalanta se vratila na pobednički kolosek zahvaljujući Ademoli Lookmanu, koji je postigao pobedu od 3-2 protiv Fiorentine u svojoj prvoj utakmici kod kuće ove sezone. Lookman je odigrao ključnu ulogu, postigavši dva gola i asistirao Mateu Retegiju za izjednačenje.

Romi su propustili priliku za prvu pobedu u sezoni kada je Konio De Vinter izjednačio u nadoknadi vremena za Đenovu, dok su Torino i Leče odigrali bez golova u svom meču.

Branilac titule, Inter iz Milana, nastavlja sa savršenim rekordom i biće na terenu protiv Monce u nedelju, nastojeći da održi svoje neporaženo stanje.