Napoli do trećeg mesta pobedom protiv Atalante

Napoli do trećeg mesta pobedom protiv Atalante

Napoli je u subotu pobedio Atalantu na gostovanju kod Atalante rezultatom 2-1, golovima Khviča Kvaratshelije i Eljifa Elmasa u svakom poluvremenu, što ih je dovelo do privremenog trećeg mesta u Seriji A.

Napoli je obezbedio pobedu u 79. minutu kada je Viktor Osimhen dodao preko peterca, dajući Elmasu vremena i prostora da iz neposredne blizine ubaci loptu.

Bio je to savršen početak za novog trenera Napolija Valtera Mazarija, koji se ranije ovog meseca vratio u klub po drugi put, zamenivši Rudija Garsiju.

Napoli je treći na tabeli sa 24 boda iz 13 utakmica. Imaju sedam bodova zaostatka za vodećim Interom iz Milana i jedan ispred četvrtoplasiranog Milana, koji kasnije u subotu ugošćuje Fiorentinu.

Atalanta je šesta sa 20 bodova.

Minut pre poluvremena, Kvaratskhelia je izbegao svog markera i glavom ubacio loptu u mrežu iz peterca i prekinuo mrtvu tačku.

Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta kada se defanzivac Napolija Matijas Olivera okliznuo i povredio nogu neposredno pre poluvremena. Urugvajac je skinut na nosilima i zamenio ga je Huan Hesus.

Ademola Lukman je izjednačio za Atalantu u osam minuta drugog poluvremena snažnim udarcem glavom u donji levi ugao, savladavši centaršut sa desne strane.

Ključni napadač Napolija Osimhen vratio se posle povrede oko sat vremena kada je ušao umesto Đakoma Raspadorija i prvi put od početka 2022. godine igrao je bez zaštitne maske.

Amir Ramani je mislio da je glavom otvorio gol za Napoli nedugo nakon pola sata, ali je to dosuđeno u ofsajdu, dok je Mario Pašalić u drugom poluvremenu pronašao mrežu za Atalantu, ali je to poništeno zbog ranijeg ofsajda.

Lacio je izgubio sa 2-1 od poslednjeg kluba Salernitane, koji je zaradio svoju prvu pobedu u sezoni zahvaljujući golovima Grigorisa Kastanosa i Antonija Kandreve.

Ćiro Imobile iz Lacija postigao je jedanaesterac u prvom poluvremenu, njegov 100. gol u gostima u Seriji A, što ga čini prvim igračem koji je ikada postigao taj podvig.