Otvoreno prvenstvo SAD: Naomi Osaka, Sten Vavrinka, Dominik Tim i Bjanka Andreesku među pozvanima

Otvoreno prvenstvo SAD: Naomi Osaka, Sten Vavrinka, Dominik Tim i Bjanka Andreesku među pozvanima

Na ovogodišnjem Otvorenom prvenstvu SAD, koje počinje 26. avgusta, nastupiće niz renomiranih tenisera, uključujući dvostruku šampionku Naomi Osaku i bivše pobednike Stena Vavrinku, Dominika Tima i Bjanku Andreesku.

Naomi Osaka, dvostruka šampionka sa titulama iz 2018. i 2020. godine, vraća se na teren nakon što je prošle godine rodila ćerku i borila se s problemima mentalnog zdravlja. Iako je propustila značajan deo poslednjih sezona i nije se direktno kvalifikovala za turnir, Osaka nastavlja da traži povratak forme koja ju je dovela do broja 1 na WTA rang listi.

Kanađanka Bjanka Andreesku, koja je osvojila Otvoreno prvenstvo SAD 2019. pobedivši Serenu Vilijams, takođe će se vratiti na teren nakon pauze od devet meseci zbog povrede leđa.

Dominik Tim, koji je osvojio svoju jedinu grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu SAD 2020, dobio je priliku da se takmiči u poslednjem grend slem turniru pre povlačenja iz profesionalnog tenisa. Austrijanac je tokom poslednjih godina imao problema sa povredama zgloba.

Sten Vavrinka, osvajač Otvorenog prvenstva SAD 2016, takođe se vraća na turnir. Sa 39 godina, Vavrinka će učiniti svoj 72. nastup u glavnom žrebu grend slem turnira, što je peti najviši broj u istoriji.

Pored njih, američke teniserke Amanda Anisimova, Makartni Kesler, Aleksa Noel i Iva Jović, kao i Kloi Paket iz Francuske i Tejlah Preston iz Australije, dobile su vajld karte za glavne žrebove ženskih singlova.

Kod muškaraca, vajld karte su dodeljene Krisu Eubanksu, Learneru Tienu, Zachariju Svajdi i Matthewu Forbesu iz SAD-a, kao i Francuzu Aleksandru Mulleru i Australijancu Tristan Schoolkateu.

Svi očarani teniskim spektaklom, fanovi se raduju početku turnira koji će zasigurno doneti uzbudljive trenutke i fantastične mečeve.