Mančester junajted poražen od Liverpula sa 0:7

Mančester junajted poražen od Liverpula sa 0:7

Liverpul je srušio Mančester junajted sa zapanjujućim porazom od 7:0 na Enfildu u nedelju u najgorem takmičarskom porazu gostiju u više od 90 godina, piše Asošijeted pres.

Samo nedelju dana nakon osvajanja Liga kupa, Junajted je doživeo najveći poraz u Premijer ligi i zajednički najgori poraz u svim takmičenjima.

Junajted je izgubio 7-0 u tri prethodna navrata — poslednji put 1931. protiv Vulverhemptona. Rezultat je takođe nadmašio prethodnu najbolju pobedu Liverpula protiv Junajteda, koja je bila pobeda od 7-1 1895. godine.

Kodi Gakpo, Darvin Nunjez i Mohamed Salah su pogodili dva puta, a Roberto Firmino je postigao drugi, a šest golova je postignuto u eksplozivnoj igri u drugom poluvremenu.

To je takođe zadalo veliki udarac četvorostrukoj potrazi za trofejima Erika ten Haga, a izazov za titulu u ligi sada izgleda sve manje verovatan.

U međuvremenu, Liverpul je u subotu iskoristio poraz četiri najbolja rivala Njukasla i Totenhema kako bi ojačao svoju ponudu za plasman u Ligu šampiona.

Salah je sa 129 golova postao najbolji strelac kluba svih vremena u Premijer ligi.

Liverpul je možda izdržao frustrirajuću kampanju do sada, jer se ekipa Jirgena Klopa borila za doslednost, ali Enfild je bio u zanosu kada je ugledao žestokog rivala Junajteda koji je ponižen na Merzisajdu.

Da se ​​tome doda, zaostatak za četvrtim Totenhemom je na tri boda, a Liverpul i dalje ima utakmicu manje.

Za sav napredak Junajteda pod Ten Hagom, ovo je bio poslednji test nerava njegovog tima u velikoj prilici, pošto je ove sezone već video gubitke u Mančester Sitiju i Arsenalu.

I sedam dana nakon što je holandski menadžer osvojio svoj prvi trofej u Junajtedu, usledio je ovaj ponižavajući neuspeh.

Liverpul je postigao sedam golova iz samo osam šuteva u okvir gola.