Koko Gaf eliminisana sa National Bank Opena: Šnajder priredila iznenađenje u Torontu

Koko Gaf eliminisana sa National Bank Opena: Šnajder priredila iznenađenje u Torontu

Najbolja nositeljka Koko Gaf eliminisana je sa turnira National Bank Open u petak, kada je izgubila od 14. nosioca Dajane Šnajder rezultatom 6-4, 6-1 na stadionu Sobeis u Torontu. Gaf, koja se pripremala za odbranu titule na Otvorenom prvenstvu SAD, doživela je poraz nakon što je izgubila prvi set rezultatom 6-4. U drugom setu, Gaf je napravila duplu grešku koja je omogućila Šnajder da povede sa 2-1. Šnajder je nastavila da dominira, održala svoj servis i povela sa 4-1, a zatim još jednim brejkom potvrdila pobedu. Šnajder će u četvrtfinalu igrati protiv 6. nosioca Liudmile Samsonove, koja je pobedila Elise Mertens sa 6-2, 6-4.

U kasnijim mečevima, broj 2 Arina Sabalenka se susrela sa Kejti Bolter, dok je branilac titule Džesika Pegula pobedila kvalifikantkinju Ešlin Kruger sa 6-2, 6-4. Pegula, treći nosilac iz blizine Bafala, iskoristila je devet duplih grešaka Krugerove. Prošle godine je Pegula osvojila titulu u Montrealu, a sada će se suočiti sa Pejton Stearns, koja je postala peta Amerikanka u četvrtfinalu nakon povlačenja 12. nosioca Viktorije Azarenke zbog povrede butine.

U drugim mečevima, Tejlor Taunsend je nadigrala četvrtu nositeljku Jelenu Ostapenko sa 6-2, 6-1, dok je Ema Navaro, osma nositeljka, pobedila 11. teniserku Martu Kostjuk sa 7-5, 7-5. Amanda Anisimova je takođe napredovala nakon što se 10. nositeljka Anna Kalinskaja povukla zbog vrtoglavice, pri čemu je Anisimova osvojila prvi set rezultatom 6-2.