Svjontek trijumfuje u dramatičnom meču, Stivens se vraća pobednički na Australijan openu

Svjontek trijumfuje u dramatičnom meču, Stivens se vraća pobednički na Australijan openu

Najbolje rangirana teniserka, Iga Svjontek, uspešno je prebrodila rani test na Australijan openu, pobedivši bivšu šampionku Sofiju Kenin sa 7-6 (2), 6-2 u prvom kolu. Kenin, pobednica turnira 2020. godine, imala je priliku da osvoji prvi set, ali Svjontek je preokrenula situaciju u tajbrejku. Poljakinja, koja je prvi nosilac, potom je slomila Kenina u drugom setu i zadržala pobedu, te sada nastavlja ka cilju osvajanja svoje pete Grend slem titule.

U drugim mečevima, Sloun Stivens ostvarila je prvu pobedu na Australijan openu od 2019. godine, savladavši Oliviju Gadecki sa 6-3, 6-1. Amerikanka je izrazila zadovoljstvo svojom igrom, ističući da je radila na tome da natera protivnike da igraju. Darija Kasatkina, 14. nosilac, pobedila je Pejton Sterns sa 6-2, 3-6, 6-2, i sada se suočava sa Stivensom.

U muškom takmičenju, 11. nosilac Kasper Ruud ubedljivo je savladao Alberta Ramosa-Vinolasa sa 6-1, 6-3, 6-1, dok je Kameron Nori pobedio Huana Pabla Variljasa sa 6-4, 6-4, 6-2. Drugoplasirani Karlos Alkaraz započeo je svoju kampanju za titulu, igrajući protiv Rišara Gaskea u poslednjem meču noćne sesije na Rod Lejver Areni.

Akcija na Australijan openu obećava uzbudljive mečeve dok se teniseri bore za prestižne titule na ovom velikom turniru.