Janik Siner i Arina Sabalenka u finalu Otvorenog prvenstva u Sinsinatiju

Janik Siner i Arina Sabalenka u finalu Otvorenog prvenstva u Sinsinatiju

Italijan Janik Siner pobedio je Aleksandra Zvereva u iscrpljujućem polufinalu Otvorenog prvenstva u Sinsinatiju, osiguravši mesto u finalu nakon maratonskog meča od 3 sata i 7 minuta, rezultatom 7-6 (9), 5-7, 7-6 (4). Siner će se u ponedeljak u finalu suočiti s Amerikancem Fransisom Tiafoeom, koji je u svom polufinalu savladao Holgera Runea sa 4-6, 6-1, 7-6 (4). Siner, koji ove sezone vodi na ATP Tour-u s četiri titule, cilja na svoju petu pobedu u sezoni.

U ženskom polufinalu, Arina Sabalenka je nadigrala prvu igračicu sveta Igu Sviatek rezultatom 6-3, 6-3, osiguravši svoje prvo finale u Sinsinatiju. Sabalenka će se u finalu suočiti s Amerikankom Džesikom Pegulom, koja je pobedila Paulu Badosu sa 6-2, 3-6, 6-3. Sabalenka je ovom pobedom prekinula niz od 15 uzastopnih pobeda Sviatek i osvetila se za prethodne poraze u Madridu i Rimu.

Ovo finale obećava uzbudljive mečeve, jer oba igrača i igračice dolaze s impresivnim pobedama i u vrhunskoj formi, spremni da se bore za titulu u Sinsinatiju.