Najbolje rangirani Jannik Siner pobedio Bornu Ćorića sa 6-2, 6-4 u 2. kolu u Montrealu

Najbolje rangirani Jannik Siner pobedio Bornu Ćorića sa 6-2, 6-4 u 2. kolu u Montrealu

Najbolje rangirani Janik Siner trijumfovao je nad Bornom Ćorićem rezultatom 6-2, 6-4 u drugom kolu National Bank Open turnira u Montrealu. Siner je doživeo poraz od Danila Medvedeva u četvrtfinalu Vimbldona, ali je u januaru ove godine uspeo da ostvari pobedu nad istim protivnikom u finalu Australijan opena, što mu je donelo prvu grend slem titulu u karijeri.

Drugi nosilac turnira, Aleksandar Zverev, lako je savladao Džordana Tompsona sa ubedljivih 6-1, 6-1, ostvarivši tako svoju 48. pobedu ove sezone na ATP Touru. Međutim, treći nosilac, Danil Medvedev, i osmi nosilac, Stefanos Cicipas, su eliminisani iz takmičenja.

Alehandro Davidovič Fokina je uspeo da savlada Medvedeva rezultatom 6-4, 1-6, 6-2, dok je Kei Nišikori bio bolji od Cicipasa sa 6-4, 6-4. Medvedev, koji je osvojio Otvoreno prvenstvo SAD 2021, imao je 17 neiznuđenih grešaka i osvojio je samo 32% poena na svoj drugi servis.

Peti nosilac Andrej Rubljov je napredovao pobedivši Tomasa Martina Ečeverija rezultatom 7-6 (3), 6-2, dok je šesti nosilac, Kasper Rud, nadigrao Džejmsa Dakvorta sa 6-2, 6-7 (5), 6-3.