Svjontek i Siner nastavljaju uspešan put na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju

Svjontek i Siner nastavljaju uspešan put na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju

Najbolje rangirana Iga Svjontek uspešno je nastavila svoj nastup na Otvorenom prvenstvu u Sinsinatiju, pobedivši Varvaru Gračevu rezultatom 6-0, 6-7 (8), 6-2. Ovo je bio njen prvi meč na tvrdoj podlozi otkako je osvojila treće mesto za Poljsku na Olimpijadi u Parizu. Sviatek će se u trećem kolu sastati sa Martom Kostjuk, koja je pobedila Lulu Sun sa 6-3, 7-5. Ova sezona je bila uspešna za Sviatek, koja je osvojila svoju treću uzastopnu titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske i trenutno ima šest pobeda na WTA turniru.

Na muškoj strani, prvoplasirani Janik Siner pobedio je Amerikanca Aleksa Mikelsena sa 6-4, 7-5 u svom prvom meču. Siner je ove sezone poboljšao svoj rekord na tvrdim podlogama na 25-2 i sada se priprema za meč trećeg kola protiv Australijanca Džordana Tompsona, koji je pobedio Sebastijana Baeza sa 6-2, 6-4.

Jirži Lehecka ostvario je značajnu pobedu protiv četvrtog nosioca Danila Medvedeva sa 7-6 (2), 6-4.

U ženskoj konkurenciji, 17-godišnja Mira Andreeva pobedila je 11. nosioca Emu Navaro sa 6-2, 6-2. Andreeva će se u sledećem kolu suočiti sa bivšom šampionkom Sinsinatija iz 2016. godine, Karolinom Pliškovom. Andreeva je nedavno osvojila srebrnu medalju u dublu u Parizu i izrazila je zadovoljstvo zbog svog nastupa: „Upravo sam izašla, pokušala da pokažem svoj najbolji nivo i pokušala da pobedim u meču, i mislim da sam uspela.“

Stefanos Cicipas, koji je nedavno objavio da ga njegov otac više neće trenirati, uspešno je pobedio Jan-Lenarda Štrufa sa 4-6, 6-4, 6-3. Cicipas je izrazio zadovoljstvo zbog nastupa, nakon što je prošle nedelje izgubio od Keija Nišikorija u Montrealu.

Svi igrači nastavljaju da se bore za napredovanje u ovom prestižnom turniru, a očekivanja su visoka kako se turnir približava svojim ključnim fazama.