Iga Sviatek pobedila Karolinu Pliškovu sa 7-6 (6), 6-2 u Montrealu

Iga Sviatek pobedila Karolinu Pliškovu sa 7-6 (6), 6-2 u Montrealu

Najbolje rangirana Iga Sviatek savladala je prvi set straha i pobedila Karolinu Pliškovu sa 7-6 (6), 6-2 u sredu u drugom kolu National Bank Open-a.

„Pa, svakako je lepo imati neke izazove i savladati ih“, rekls je Sviatek, pobeđujući prošle nedelje kod kuće na Poland Openu. „Nije bilo lako prvo kolo, ali sam srećNA što sam ostala čvrsta.“

Sviatek je napredovala u meču sa 14. nosiocem Karolinom Muhovom, pobedivši Soranu Cirsteu rezultatom 7-5, 6-4. Sviatek je ove godine pobedio Muhovu u finalu Otvorenog prvenstva Francuske.

„Moramo da budemo spremni za sledeći meč i da očekujemo da se sve može desiti jer tenis može biti prilično nepredvidljiv“, rekla je Sviatek. „Znate, jedan igrač može imati loš dan. U isto vreme, drugi može da igra najbolji tenis u svom životu.“

Treći nosilac Elena Ribakina nadigrala je Dženifer Brejdi sa 6-7(3), 7-6(5), 6-3 u meču koji je prekinut u utorak uveče zbog kiše.

Četvrti nosilac Džesika Pegula nadmašila je Juliju Putincevu sa 6-4, 6-4, šesti nosilac Koko Gauf je pobedila Kejti Bolter sa 6-2, 6-2, a 10. nosilac Darija Kasatkina je pobedila Anu Blinkovu sa 6-2, 7-5.