Nadal se povukao sa Lejver kupa

Nadal se povukao sa Lejver kupa

Španski teniser Rafael Nadal povukao se sa Lejver kupa iako je pre tri nedelje najavio da će igrati na turniru koji se sledeće nedelje igra u Berlinu.

Izjava Nadala preneta je na zvnaičnom nalogu Lejver kupa.

„Zaista sam razočaran što moram da kažem da neću moći da se takmičim na Lejver kupu u Berlinu sledeće nedelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih i u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu pomoći timu da pobedi. Imam toliko sjajnih, emotivnih uspomena sa igranja Lejver kupa i zaista sam se radovao što ću biti sa saigračima i sa Bjernom Borgom u njegovoj poslednjoj godini kao kapitenu. Želim timu Evrope mnogo sreće i bodriću ih iz daleka“, stoji u izjavi Nadala.

Nadal nije odigrao nijedan meč od Olimpijskih igara na kojima je već u drugom kolu eliminisan od Novaka Đokovića, a u konkurenciji dublova sa Karlosom Alkarazom ispao je u četvrtfinalu. 

Lejver kup je meč između tenisera iz Evrope i ostatka sveta. Evropu će predstavljati Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, dok će Nadalova zamena biti imenovana u petak ili subotu.

Tim sveta predstavljaće Tejlor Fric, Fransisko Serundolo, Frensis Tijafo, Ben Šelton, Alehandro Tabilo i Tanasis Kokinakis.

Turnir se igra od 20. do 22. septembra.