Rafael Nadal pobedio Kamerona Norija u drugom kolu Nordea opena

Rafael Nadal pobedio Kamerona Norija u drugom kolu Nordea opena

Rafael Nadal, španski teniser, uspeo je da se oporavi od pada i zaostatka u drugom setu kako bi pobedio petog nosioca Kamerona Norija rezultatom 6-4, 6-4 u drugom kolu Nordea opena u četvrtak. Ovaj trijumf obezbedio mu je plasman u četvrtfinale po prvi put od januara.

Incident se dogodio u prvom gemu drugog seta kada je Nadal skliznuo po šljaci i zadobio nekoliko ogrebotina koje su krvarile. Uprkos ovoj nezgodi, Nadal je uspeo da se vrati i pobedi u poslednjih pet gemova meča.

„Sjajni osećaji, prošlo je neko vreme bez igranja na turneji od Rolan Garosa i ja smo imali priliku da se takmičimo protiv velikog igrača kao što je Kameron“, rekao je Nadal. „To je danas deo putovanja. Nisam se često takmičio, tako da mečevi poput današnjeg pomažu, a zadržavanje pritiska na protivnika tokom cele utakmice je nešto na čemu moram da poboljšam jer nisam igrao dovoljno.“

Nadal se vratio na turnir u Švedskoj prvi put od kada je osvojio titulu kao 19-godišnjak 2005. godine. Ovaj turnir mu služi kao priprema za Olimpijski turnir na šljaci na Rolan Garosu u Parizu. U utorak je u prvom kolu pobedio Lea Borga, sina švedske teniske legende Bjorna Borga, što je bio njegov prvi meč u singlu otkako je izgubio u prvom kolu Otvorenog prvenstva Francuske od Aleksandra Zvereva. Takođe, Nadal se udružio sa Kasperom Ruudom u ponedeljak i pobedio u duelu prvog kola u dublu.

Nadal, koji ima 38 godina, odlučio je da preskoči Vimbldon ove godine kako bi izbegao promenu podloge sa trave na šljaku i tako smanjio rizik od povreda. On se u poslednjih godinu i po dana suočava sa povredama kuka i abdomena.