Ekvador izborio mesto u četvrtfinalu Kopa Amerike remijem 0-0 protiv Meksika

Ekvador izborio mesto u četvrtfinalu Kopa Amerike remijem 0-0 protiv Meksika

Ekipa Ekvadora je uspela da se plasira u četvrtfinale Kopa Amerike nakon što je odigrala nerešeno 0-0 protiv Meksika u utakmici koja je završena bez golova u Glendajlu, Ariz. Nedeljno veče je bilo obeleženo kontroverzama oko penala koji je prvobitno dosuđen Meksiku, ali je nakon upotrebe VAR tehnologije odluka bila poništena. Ekvador je izdržao pritisak Meksika u drugom poluvremenu i zauzeo drugo mesto u Grupi B iza Venecuele.

Meksiku se nisu poklopili rezultati na ovom turniru, jer su se suočili sa neuspehom da prođu grupnu fazu četvrti put u poslednjih pet nastupa na Kopa Americi. Ovo bi moglo dovesti u pitanje poziciju trenera Haimea Lozana, imajući u vidu prethodne neuspehe na Svetskom prvenstvu i Ligi nacija.

Ekvadoru je bio dovoljan remi kako bi se plasirao u četvrtfinale, s obzirom da su prethodno ostvarili pobedu nad Jamajkom i poraz od Venecuele. Meksiko, s druge strane, nije uspeo da se plasira dalje nakon što je izgubio od Venecuele i pobedio Jamajku.

Utakmica je bila obeležena prilikama sa obe strane, ali nijedan tim nije uspeo da pronađe put do mreže. Meksiko je imao blagu prednost u posedu lopte u prvom poluvremenu, ali je imao problema sa efikasnošću u završnici. Sa druge strane, Ekvador je propustio nekoliko prilika, uključujući udarac na stativu iz slobodnog udarca.

U drugom poluvremenu, Meksiko je pojačao pritisak i stvarao više prilika za gol, ali nije uspeo da ih realizuje. Sudije su bile u centru pažnje nakon nekih spornih situacija u kaznenom prostoru, ali je VAR tehnologija pomogla da se donesu ispravne odluke.

Na kraju, Ekvador je izdržao sve napade Meksika i osigurao plasman u četvrtfinale, gde će se sastati sa Argentinom. Sa druge strane, Meksiko će morati da analizira svoje nastupe na ovom turniru i razmotri eventualne promene kako bi se vratili na pobednički put.