Uzbudljiv susret se sprema: Alkaraz i Beretini u epskom duelu na Vimbldonu

Uzbudljiv susret se sprema: Alkaraz i Beretini u epskom duelu na Vimbldonu

U onome što obećava da bude uzbudljiv susret, Karlos Alkaraz i Mateo Beretini se spremaju za neizvesni duel na Vimbldonu, koji će se odigrati na čuvenom Centralnom terenu. Sa bogatom istorijom uzbudljivih mečeva između njih, fanovi s nestrpljenjem očekuju njihov susret koji se smatra epskim spektaklom.

Dvojica tenisera su se sastala tri puta od njihovog prvog susreta 2021. godine, pri čemu su svi mečevi trajali do odlučujućeg seta, a dva su rešena u taj-brejku. Iako je Alkaraz imao prednost u mečevima na tri dobijena seta, Beretini je izašao kao pobednik iz njihovog jedinog susreta na Grend slemu, i to na Australijan Openu prošle godine, nakon neizmerno napetog i izazovnog četvorosatnog duela.

Beretinijeva nedavna pobeda nad Aleksanderom Zverevim bez izgubljenog servisa, rezultatom u tri seta, odjednom ga je istakla kao tamnog konja na Vimbldonu. Sa trenutnim plasmanom na 38. mestu na svetu, usled izazova izazvanih COVID-19 i povredama tokom prošle godine, Italijan s nestrpljenjem iščekuje mogućnost da se suoči sa trenutno najboljim igračem na svetu, Alkarazom. Beretini je sa oduševljenjem izrazio svoje uzbuđenje, prisećajući se njihovih neizmerno napetih mečeva i prepoznajući izazov koji ih očekuje.

„Na neki način, to je ono što želite, zar ne? Želite da igrate protiv najboljih igrača na svetu. Igrati protiv Karlosa, uvek je bilo zadovoljstvo, velika borba. Sećam se da sam igrao u Australiji protiv njega – pet setova“, kaže Beretini.

Nakon što je propustio Vimbldon 2022. godine zbog COVID-19, Beretini je odlučan da nadoknadi izgubljeno vreme. Njegova neumorna potraga za uspehom je očigledna, s obzirom na to da je igrao mečeve na uzastopnim danima tokom prvog dela turnira. Bez obzira na teškoće kroz koje je prošao, nema žalbe, već je zahvalan na prilici da se takmiči i motivisan onim turnirima koje je propustio i izazovima koje je prebrodio. Beretinijeva izdržljivost i želja za uspehom su očigledni dok se priprema da iskoristi ovu priliku.

S druge strane, Alkaraz je, nakon iscrpljujućeg četvorosatnog duela protiv Nikolasa Haria u trećem kolu, izašao kao pobednik, pokazujući svoju istrajnost i veštinu. Nakon što je prošle godine imao probleme sa tremom tokom svog Vimbldon debija, španski teniser, koji je nosilac prvog mesta, sada pronalazi svoj ritam na Centralnom terenu i s nestrpljenjem čeka priliku da se takmiči na tako prestižnoj pozornici.

„Osećam se veoma prijatno na tom terenu. Trenutno osećam (imam) mnogo samopouzdanja“, rekao je Alkaraz.

Dok teniski svet s nestrpljenjem očekuje nadolazeći susret između Alkaraza i Beretinija, prisutan je osećaj uzbuđenja i iščekivanja. Sa oba igrača u odličnoj formi i vođeni odlučnošću da ostave svoj trag na Vimbldonu, fanovi mogu očekivati uzbudljiv i žestoko osporavan meč koji će testirati granice fizičke i mentalne izdržljivosti.