Aleksandar Mitrović briljira sa het-trikom dok Al-Hilal pobedjuje Mumbai City

Aleksandar Mitrović briljira sa het-trikom dok Al-Hilal pobedjuje Mumbai City

Vest: Aleksandar Mitrović, napadač Al-Hilala, briljirao je sa het-trikom dok je ekipa iz Saudijske Arabije ostala na čelu tabele u grupi D azijske Lige šampiona, pobedivši Mumbai City u ponedeljak u Rijadu sa rezultatom 6:0.

Bivši napadač Fulama je poveo svoj tim već u petom minutu iz neposredne blizine, a potom je udvostručio prednost sredinom drugog poluvremena. Ovo je okončalo uporni otpor Mumbaja, a Sergej Milinković-Savić je postigao treći gol u 75. minutu, pre nego što je Mitrović pet minuta kasnije postigao svoj treći gol spektakularnim udarcem iznad glave. Mohamed Al Burajk je postigao peti gol u 82. minutu, a Abdulelah Al Malki je postigao šesti gol sa distance dva minuta do kraja utakmice.

Pobeda Al-Hilala ih je postavila na prvo mesto u grupi D sa sedam bodova iz tri utakmice, izjednačivši se sa Navbahorom nakon što je uzbekistanska ekipa savladala goste iz Irana, Nasadži Mazandaran. Oston Urunov je izjednačio rezultat za Navbahor u 74. minutu, a autogol Mehrdada Abdija duboko u nadoknadi vremena doneo je pobedu Navbahoru.

Šardža iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pomerila se za bod na vrhu Grupe B nakon što su pobedili Nasaf iz Uzbekistana sa 1:0. Caio Lucas je doveo domaćine u prednost pet minuta nakon prvog poluvremena. Igrač Nasafa, Mohammed Abdulbasit, zaradio je crveni karton zbog igranja rukom u 10. minutu nadoknade, dajući Nasafu priliku za izjednačenje, ali je golman Adel Al Hosani zaustavio šut sa penala Azizbeka Amonova.

U drugim mečevima, Al Sad iz Katara je pobedio Al Faisali sa 6:0, i to nakon što je Nizar Al Rašdan isključen krajem prvog poluvremena. Bagdad Bounedjah je postigao het-trik. Saudijskom Al Itihadu je bio potreban gol u nadoknadi vremena od Abderrazaka Hamedallaha za pobedu od 1:0 nad iračkim Air Force Clubom u Grupi C, a ostali mečevi su takođe doneli uzbuđenje i promene u tabelama azijske Lige šampiona. Samo 10 pobednika grupa ima zagarantovano mesto u nokaut rundi, gde će im se pridružiti tri najbolja drugoplasirana sa istoka i zapada kontinenta.