Lionel Mesi vodi Inter Majami do pobede nad Filadelfijom Union sa dva gola i asistencijom

Lionel Mesi vodi Inter Majami do pobede nad Filadelfijom Union sa dva gola i asistencijom

Lionel Mesi se uspešno vratio posle dužeg odsustva, postigao je dva gola i asistirao na trećem, što je dovelo Inter Majami do pobede od 3-1 nad Filadelfija Union u subotu uveče.

Argentinsko zvezdano krilo i osmostruki osvajač Zlatne lopte nije igrao za Inter Majami od 1. juna zbog obaveza u reprezentaciji i povrede desnog skočnog zgloba zadobijenih u pobedi u finalu Kopa Amerike nad Kolumbijom 14. jula.

Mesi, koji je nastavio sa treninzima pre tri nedelje, nije pokazao rđanje ili loše posledice od povrede svojim učinkom na više golova. Postigao je dva gola u rasponu od četiri minuta sredinom prvog poluvremena, čime je izbrisao rano vođstvo Filadelfije.

Bez Mesija, Majami je postigao 8-2 i obezbedio mesto u plej-ofu MLS-a. Majami (19-4-5) je takođe preuzeo vođstvo na tabeli Supporters Shielda sa 62 boda.

Luis Suarez je pružio asistenciju i zapečatio pobedu Majamija golom na asistenciju Mesija u nadoknadi vremena u drugom poluvremenu. Bio je to Suarezov 17. gol u sezoni.

Mesijev prvi gol u 26. minutu poravnao je rezultat na 1-1. Suarez je poslao kratak pas u otvoreni prostor, gde ga je Mesi sakupio, nadmudrio defanzivca Unije Kaija Vagnera u kaznenom prostoru i pretvorio udarac koji je pogodio levu stativu.

Četiri minuta kasnije, Mesi je primio centaršut u kazneni prostor i sa 15 metara savladao golmana Filadelfije Andre Blejka.

Suarez je postigao gol u 44. minutu poništen nakon što je video-pregledom utvrđeno da je Inter Majami napravio prekršaj u ofsajdu.

Mesijev izlečeni skočni zglob apsorbovao je udarac veziste Filadelfije Kvina Salivana u 67. minutu dok su se obojica borili za izgubljenu loptu. Mesi se spustio i favorizovao skočni zglob, ali je brzo ustao i nastavio da igra. Sudija Sergij Boiko izdao je žute kartone Salivanu i treneru Majamija Džerardu „Tata“ Martinu, koji su protestovali zbog oštrijeg poziva protiv Salivana.

U potrazi za izjednačenjem, Filadelfija (7-12-9) je izvršila pritisak tokom drugog poluvremena pre nego što je Mesi centrirao pas do Suareza, koji je realizovao konverziju sa 18 jardi.

Pre svog odsustva, 37-godišnji Mesi imao je 12 golova i 13 asistencija u 12 prvenstvenih mečeva ove sezone.

Navijači su se jedva smirili kada je igrač Uniona Mikael Uhre zaprepastio domaću publiku golom dva minuta kasnije.

Mesi je prvu priliku za gol imao u sedmom minutu iz slobodnog udarca tik ispred šesnaesterca koji je očistio odbrambeni zid Filadelfije.

Oba kluba nastavljaju prvenstvene utakmice u sredu. Inter Majami će u utorak posetiti Atlantu, dok će Union u utorak otputovati na meč protiv FK Njujork Siti.