Mesi postigao het-trik dok je Argentina nadmašila Boliviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi

Mesi postigao het-trik dok je Argentina nadmašila Boliviju u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi

Lionel Mesi se vratio na teren u velikom stilu za Argentinu, postigavši het-trik i pruživši dve asistencije u ubedljivoj pobedi od 6-0 nad Bolivijom u kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi u utorak.

Nakon što je propustio prethodna dva kola zbog povrede desnog skočnog zgloba, Mesi je zaigrao od početka do kraja pred oduševljenim navijačima na stadionu Monumental de Nunjez. Njegovo prisustvo na terenu odmah je donelo rezultate, s obzirom na to da je već u 19. minutu postigao prvi gol.

Ova pobeda zadržava Argentinu kao lidera na tabeli sa 22 boda posle 10 odigranih mečeva, tri boda ispred Kolumbije, koja je ranije tog dana savladala Čile sa 4-0. Urugvaj se nalazi na trećem mestu sa 16 bodova nakon remija bez golova sa Ekvadorom.

Prvi gol Lionela Mesija postignut je nakon greške bolivijskog defanzivca, omogućavajući Mesiju da slobodno prođe i sigurno završi akciju. Osim toga, Mesi je asistirao Lautaru Martinezu u 42. minutu, a u dodatno vreme je upisao još jednu asistenciju za gol Hulijana Alvareza.

Iako je Argentina usporila ritam nakon pauze, uspela je da ponovo zatrese mrežu kroz Tijaga Almadu u 69. minutu. Mesijeva magija nastavila se sa dva sjajna gola sa ivice šesnaesterca, prvi u 84. minutu i drugi u 86. minutu.

Mesi je izjavio: „Uživali smo u ovome, srećni smo što smo ovde igrajući u Argentini“, odbivši da komentariše svoje eventualno učešće na Svetskom prvenstvu 2026. godine.

Bolivija, koja se nada plasmanu na Svetsko prvenstvo nakon 30 godina, ostaje u igri sa 12 bodova.

Poraz Čilea od Kolumbije dovelo je trenera Rikarda Gareku u nezahvalnu poziciju. Golove za Kolumbiju postigli su Davinson Sanchez, Luis Diaz, John Duran i Luis Sinistijera, dok se Čile nalazi na poslednjem mestu tabele sa samo pet bodova.

Paragvaj je savladao Venecuelu rezultatom 2-1, preuzimajući kvalifikacionu poziciju na tabeli. Jon Aramburo je postigao gol za goste u 25. minutu, ali je Antonio Sarabia sa dva gola u 59. i 74. minutu doneo pobedu domaćinima.

U novembru sledi još dva kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Južnoj Americi.