Mesi postigao 12. gol u sezoni u poslednjem meču Inter Majamija pre Kopa Amerike

Mesi postigao 12. gol u sezoni u poslednjem meču Inter Majamija pre Kopa Amerike

U svom poslednjem meču u Mejligu fudbala pre Kopa Amerike, Lionel Mesi je postigao svoj 12. gol u sezoni za Inter Majami. Ovaj gol došao je u meču protiv Sent Luis Sitija, gde je Inter Majami uspeo da izjednači rezultat na 3-3, nakon što su bili u zaostatku.

Inter Majami sada zauzima prvo mesto na tabeli Istočne konferencije i u MLS-u, sa dva boda prednosti ispred drugoplasiranog Sinsinatija. Luis Suarez takođe je postigao svoj 12. gol za tim, dok je Žordi Alba u 85. minutu doneo izjednačenje.

Mesi je sada izjednačen sa Suarezom u vođstvu tima po broju golova. Obojica zaostaju za Kristijanom Arangom iz Real Solt Lejka i Kristijanom Bentekeom iz DC Junajteda, koji imaju po 13 golova. Mesi je postigao 12 golova u manje utakmica u poređenju sa Arangom i Bentekeom.

Ovo je poslednji meč Mesija pre nego što se pridruži Argentini na Kopa Amerika. Nakon toga, Mesi i potencijalno Suarez mogli bi da propuste najmanje pet mečeva Inter Majamija tokom turnira. Takođe, postoji mogućnost da ovi igrači budu odsutni i tokom Olimpijskih igara u Parizu. Ključno je za Inter Majami da održi dobre rezultate tokom ovog perioda bez svojih najboljih igrača kako bi ostali na vrhu tabele.

Treneri su bili oprezni sa minutažom Mesija i ostalih veterana u timu kako bi izbegli povrede i umor. Ova trojica igrača su igrala ukupno 3.324 minuta tokom prve polovine sezone, a zdravlje igrača je uvek na prvom mestu.