Mesi potpisao ugovor za Inter Majami do 2025

Mesi potpisao ugovor za Inter Majami do 2025

Argentinski velikan Lionel Mesi potpisao je ugovor za Inter iz Majamija po kojem će ostati na Floridi do 2025. godine, saopštio je u subotu fudbalski tim iz Major lige.

Sedmostruki osvajač Zlatne lopte pridružiće se timu u narednim danima i zadržaće mesto igrača u franšizi, dodao je klub.

Sam 36-godišnjak je rekao: „Ovo je sjajna prilika i zajedno ćemo nastaviti da gradimo ovaj prelep projekat“, rekao je Mesi.

„Ideja je da radimo zajedno na ostvarivanju ciljeva koje smo sebi postavili i zaista se radujem što ću moći da počnem da pomažem ovde u svom novom domu.“

Očekuje se da će Mesi debitovati sledeće subote kada Majami ugosti meksički Kruz Azul na otvaranju Liga kupa.

Suvlasnik tima Dejvid Bekam rekao je: „Sanjao sam da dovedem najbolje igrače na svetu, igrače sa istim ambicijama koje sam imao kada sam došao u LA Galaksi da pomognem u razvoju fudbala u Sjedinjenim Državama i izgradim nasleđe u ovom sportu. volim.

„Danas je taj san postao stvarnost. Nisam mogao da budem ponosniji što igrač Leovog kalibra dolazi u naš klub, ali sam takođe oduševljen što mogu da poželim dobrodošlicu dobrom prijatelju, neverovatnoj osobi i njegovoj prelepoj porodici u našu zajednicu Inter Majamija. .“

Pobednik Svetskog prvenstva u igri obećava da će biti veliki podsticaj za fudbal u SAD, gde ovaj sport zaostaje po popularnosti iza ostalih glavnih severnoameričkih muških profesionalnih liga.

Mesi će biti zvanično predstavljen u nedelju na zabavnom događaju sa navijačima na stadionu DRV PNK. Zvanična konferencija za novinare zakazana je za ponedeljak, u vlasništvu Mesija i Majamija.

„Presrećni smo što je najveći igrač sveta izabrao Inter Majami i MLS, a njegova odluka je svedočanstvo zamaha i energije iza naše lige i našeg sporta u Severnoj Americi“, rekao je komesar MLS Don Garber.

„Ne sumnjamo da će Lionel pokazati svetu da MLS može da bude Liga izbora za najbolje igrače u igri.